Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Mersin'de Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu

Mersin'de Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Mersin Uluslararası Edebiyat Festivali kapsamında, 4 ayrı kategoride düzenlenen yarışmalarda dereceye giren eserlerin sahipleri belli oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '2. Mersin Uluslararası Edebiyat Festivali' kapsamında düzenlenen ödül töreni gerçekleşti. İçel Sanat Kulübü 2. Rehber Aydın Şiir Ödülü'nde İzmir'den Ersan Kaan Erçelik birinci olurken, Samsun'dan Fatih Öğüt ikinci oldu. Mersin Sanat Edebiyat Derneği İlyas Halil Öykü Ödülü'nde gazeteci-yazar Abidin Yağmur birinci, Eskişehir'den Engin Kükrer ikinci, Samsun'dan Dilek Ekici üçüncü oldu. 3. Mersin Roman Ödülü'nde Trabzon'dan Yaşar Bedri Özdemir birincilik ödülüne layık görüldü. Liseli öğrenciler arasında düzenlenen Hikayelerle Kuşaktan Kuşağa Mersin yarışmasında ise lise öğrencisi Zeynep Bilge Yılmaz birinci seçildi.

Ödüller, 8 Ocak'ta Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Sanat bizim vazgeçilmezimiz

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, 'Sanat bizim vazgeçilmezimiz. Sanatın en önemli dinamiklerinden, en önemli disiplinlerinden bir tanesi olan edebiyatla da bir araya gelmiş bulunmanın ayrı coşkusu ve heyecanını duyuyorum' şeklinde konuştu.

Özdülger, 'Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın, sanatçının her zaman yanında ve destekçisi olacağımızın sözünü vermiştik. Yaptığımız çalışmalarımız da hep bu doğrultuda ilerliyor. Sivil toplum kuruluşlarıyla eş zamanlı ve paydaş olarak bir bütün halinde bu çalışmaları yapıyor olmanın ayrı mutluluğunu yaşıyoruz' diyerek ödül sahiplerini tebrik etti.

Bu festivalin içerisinde olmak ve paydaşı olmak bizler için onur vericidir

İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar, '2. Uluslararası Edebiyat Festivali’ni hep birlikte yaşayacağız. İçel Sanat Kulübü ailesi olarak yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte bu festivalin içerisinde olmak ve paydaşı olmak bizler için onur vericidir' ifadelerini kullandu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Oyuncu ve Çocukları Hayatını Kaybetti

Ünlü Oyuncu ve Çocukları Hayatını Kaybetti