Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Manavgat'ta renkli festival

Manavgat'ta renkli festival

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen Sulu Boya ve Seramik Atölye Festivali'nde, yerli ve yabancı sanatçılar, Manavgat'ın tarihi yapısını ve doğal güzelliklerini resmetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manavgat'ta renkli festival
KAYNAK: Manavgat/Bülten

Side Kültür Evi'nde düzenlenen festivale, 26 ressam katıldı. Ressamlar, 13-14-15 Ekim tarihleri arasında Manavgat'ın tarihi yapılarını ve doğal güzelliklerini resmederek, festivale renk kattı.
Festivalin son gününde, sergi açılışı yapıldı. Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hakime Yılmaz, sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek katılım sertifikası verdi.

Aynı zamanda Side Kültür Evi'nde eşzamanlı olarak düzenlenen Seramik Torna Atölyesi'nde ise Selçuk Üniversitesi'nden gelen Öğretim Görevlisi Veli Tuna, seramik çamuru ile şekillendirme çalışması yaptı. Manavgat Belediyesi'nin seramik öğretmeni Esma Gökçimen ve Veli Tuna, Side Kültür Evi'ne gelen ziyaretçilerle birlikte ortaya muhteşem eserler meydana getirdi.

Kalıcı olarak sergilenecek

Sulu Boya ve Seramik Torna Atölye Festivali'nde ortaya çıkan eserler, Side Kültür Evi'nde kalıcı olarak sergilenecek.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, festivale ilişkin yaptığı açıklamada, "Yerli ve yabancı sanatçılarımızın katılımıyla Side Kültür Evi'nde düzenlediğimiz festivalimizde, sanat ve tarih bir araya geldi. Sanatçılarımızın hayal güçleriyle ortaya çıkardıkları Manavgat ve Antik Side temalı eserlerimizi kalıcı olarak Side Kültür Evi'nde sergileyeceğiz. Sanatın tarihle buluşmasına vesile olmaktan dolayı çok mutluyuz. Manavgat Belediyesi olarak, sanata, sanatçıya ve tarihimize gereken önemi aynı doğrultuda göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Festival, Manavgat'ın kültür ve sanat hayatına önemli bir katkı sağladı. Festivalde ortaya çıkan eserler, Manavgat'ın güzelliklerini sanatseverlerle buluşturacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alışveriş merkezinde omuz atma tartışması cinayeti

Alışveriş merkezinde omuz atma tartışması cinayeti