Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Makedonya'dan gelen dans topluluğu Mersin'e hayran kaldı

Makedonya'dan gelen dans topluluğu Mersin'e hayran kaldı

Kud Tase Milosevski Dans Topluluğu, Uluslararası Tarsus Festivali'nde Mersin'in kültürel zenginliğini deneyimledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Makedonya'dan gelen dans topluluğu Mersin'e hayran kaldı
KAYNAK: İHA

Makedonya'nın Manastır şehrinden gelen Kud Tase Milosevski Dans Topluluğu, Mersin'e hayran kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2.'si düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali'nde gösteri yapmak için Mersin'e gelen topluluk, festival boyunca hem gösteri gerçekleştirdi hem de diğer etkinliklere katıldı.Mersin'e ilk defa gelen topluluk, 5 gün boyunca şehri keşfetme fırsatı buldu. Yöresel lezzetleri tadan topluluk, tarihi ve turistik yerleri de ziyaret etti.Topluluk, Mersin'in kültürel zenginliğine hayran kaldı. Özellikle Tarsus'un tarihi ve kültürel zenginliği topluluk tarafından çok beğenildi.Milosevski Dans Topluluğu, Mersin'den ayrılmadan önce de Atatürk Evi'ni ziyaret ederek çelenk bıraktı.

Tarsus'un tarihini öğrendik

Topluluğun Yönetim Üyesi Naci Tahiroğlu, 'Gerçekten çok güzel bir festival oldu. Bu kadar güzel olacağını tahmin etmezdik. Organizasyondan memnunuz. Mersin’i televizyonlarda gördük. Ben ve diğer arkadaşlarım tüm Avrupa'yı gezdik ama Mersin en iyi şehirlerden birisi. Tarsus da başka bir güzel. Tarsus'un tarihini öğrendik, çok enteresandı bizim için' dedi.
Atatürk Evini ziyaret etmenin bambaşka bir duygu olduğunu söyleyen Tahiroğlu, “Bir ay önce Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Manastır Askeri İdadi okulunu öğrencilerle ziyaret ettik. Mersin’de Atatürk Evi olduğunu bilmiyorduk. Duyunca ziyaret etmek istedik. Bizler için çok önemli” ifadelerine yer verdi.

Mersin ve Tarsus halkını çok beğendik

Toplulukta yer alan Ljupeho Pecalevski, 'Çok güzel bir festival oldu. Diğer devletlerden topluluklar da katıldı. Festival sayesinde çok güzel günler geçirdik. Mersin ve Tarsus halkını çok beğendik, çok misafirperverler' derken, Atatürk Evini gezmekten de mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Mustafa Kemal Atatürk’e sevgi ve saygımız çok. Kendi zamanı için büyük bir bilge ve büyük bir demokrat' şeklinde konuştu.

O yüzden çok güzel bir festival oldu

Aleksandra Markovska da Makedonya dans topluluğunun üyelerinden Markovska, 'Festival sayesinde diğer devletlerden yeni arkadaşlar tanıdık. O yüzden çok güzel bir festival oldu, memnunuz. Davet gelirse tekrar ziyaret etmek isteriz' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sosyal Medya Fenomeni Banu Parlak Adliyeye Sevk Edildi

Sosyal Medya Fenomeni Banu Parlak Adliyeye Sevk Edildi