Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat "Mahsusa Trablusgarb" dizisi 29 Ekim'de Tabii'de Başlıyor

"Mahsusa Trablusgarb" dizisi 29 Ekim'de Tabii'de Başlıyor

TRT'nin dijital platformu Tabii tarafından Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan "Mahsusa Trablusgarb" dizisi, 29 Ekim'de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Mahsusa Trablusgarb" dizisi 29 Ekim'de Tabii'de Başlıyor
MUHABİR: Tayfun Akyatan

TRT'nin dijital platformu Tabii tarafından Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan "Mahsusa Trablusgarb" dizisi, 29 Ekim'de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. TRT'nin dijital platformu Tabii tarafından Cumhuriyet'in 100.yılına özel çekilen dizinin galası, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında gerçekleştirildi.

İçine kapatılmış, küçük meselelerle boğuşan bir ülke olarak değil

İletişim Bakanı Fahrettin Altun, galada yaptığı konuşmasında Türkiye'nin yeni yüzyılına küresel oyuncu olarak girdiğini vurguladı ve şöyle söyledi: "Cumhuriyet'in yüzüncü yılını gerçek anlamda bir bölgesel güç, küresel aktör olarak yaşıyoruz. İçine kapatılmış, küçük meselelerle boğuşan bir ülke olarak değil, büyük bir küresel oyuncu olarak yaşıyoruz". Tabii projelerinin Türkiye'nin kendi tarihi ve kültürel anlatılarını tüm dünyaya yayılabilmesine imkan tanıdığının altını çizen Bakan Altun, Tabii platformunun sadece Türkiye'ye değil, aynı zamanda bölgeye ve tüm dünyaya da nitelikli içerikler sunduğunu ifade etti.

Bakan Altun, "Bu dizi aslında bu coğrafyada uzun yıllardır nasıl bir varlık ve adalet mücadelesi verdiğimizi de ortaya koyuyor. Trablusgarb savaşı yıllarına dönüp baktığımızda görüyoruz ki yine bir tarafta sömürge siyaseti güdenler bir taraftan da bu siyasete direnerek istiklalini muhafaza etmeye çalışan toplumlar var. Bu istiklali muhafaza etmeye çalışan toplumlar bugün itibarıyla esas anlamıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran o iradenin de temsilcisi." diyerek dizinin Türkiye'nin tarihsel ve kültürel mücadelesini anlatması açısından çok kıymetli olduğunu vurguladı.

Ekran görüntüsü 2023-10-30 125114

Türkiye Yüzyılı'nın idrak edilmesi açısından kıymetli bir proje

Dizinin galasında konuşma yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, dizinin bir avuç serdengeçtinin Trablus'taki mücadelesine odaklandığını bildirdi ve şunları ekledi: "Hem Cumhuriyet'in 100 yıllık serüveninin hem de bundan sonraki süreçte Türkiye Yüzyılı'nın idrak edilmesi açısından kıymetli bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu proje, hem ulusal hem de uluslararası kamuoyuna çok kıymetli bir mesajı içeriyor. Bu mesajda Türkiye'nin mücadelesi, yüzyıllar boyunca ortaya koyduğu irade, mücadele hiçbir zaman kendisi için olmamıştır."

Mahsusa Trablusgarb dizisi ne zaman ve nerede yayınlanacak?

Başrollerini Öykü Çelik ve Ali Ersan Duru'nun paylaşacağı dizi Mahsusa Trablusgarb, 29 Ekim'de TRT'nin dijital platformu Tabii'de yayınlanmaya başlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Elmadağ'da 3+1 icradan satılık daire

Ankara Elmadağ'da 3+1 icradan satılık daire