Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Kyzikos Antik Kenti'nde Yeni Dönem

Kyzikos Antik Kenti'nde Yeni Dönem

Erdek ilçesinde düzenlenen programda, Kyzikos Antik Kenti'nin geleceği için önemli adımlar atıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kyzikos Antik Kenti'nde Yeni Dönem
KAYNAK: İHA

Erdek ilçesinde düzenlenen programda, Kyzikos Antik Kenti'nin geleceği için önemli adımlar atıldı. Bu yılın kazı çalışmaları, Kyzikos Kazı Evi'nde gerçekleştirilen bir programla resmen başlatıldı.

Turizme Açılış ve Kültürel Potansiyelin Artırılması

Programda, antik kentin turizme kazandırılması ve kültürel potansiyelinin artırılması amacıyla yeni projeler ve çalışmalar tanıtıldı. Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de programa katıldılar.

A W243338 02

Kazı Başkanı'ndan Açıklama

Kyzikos Kazı Başkanı Ahmet Tercanlıoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, "Kazı alanında yapacağımız çalışmalarla bölgenin kültürel potansiyelini arttırmayı hedefliyoruz. Kyzikos'u daha geniş kitlelere tanıtmak için bu organizasyonu düzenledik" dedi.

Belediye Başkanı'ndan Vurgu

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ise konuşmasında, "Kyzikos'un turizme kazandırılması, ilçemizin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı sağlayacak. Kentin tarihini ve kültürel zenginliğini dünya çapında tanıtmak için çeşitli iyileştirmeler yapacağız" şeklinde konuştu.

A W243338 01

Gelecek Planları ve Projeler

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy da, "Turizm Master Planı kapsamında Kyzikos Antik Kenti'nde yapılacak kazı, restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı. Hadrian Tapınağı ve Nekropol kazılarıyla antik kentin zenginlikleri açığa çıkarılacak. Ayrıca, limanlar ve sualtı çalışmalarıyla bölgenin turizm potansiyeli artırılacak" şeklinde bilgi verdi.

Programın Sonu

Program, kazı alanının gezilmesiyle son buldu. Kyzikos Antik Kenti'nin geleceğe yönelik planlarının devam edeceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum'da orman yangını: 2024'ün en ciddi yangınlarından!

Bodrum'da orman yangını: 2024'ün en ciddi yangınlarından!