Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat KURTULUŞ ÖYKÜSÜ SAHNEDE

KURTULUŞ ÖYKÜSÜ SAHNEDE

Kurtuluş Savaşı’nı yaşayan iki asker ile dokuz çileli kadının öyküsü 18 Ocak’ta Alanya Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahne alacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KURTULUŞ ÖYKÜSÜ SAHNEDE

Bir Kurtuluş Savaşı öyküsü oyunu olan Ballı İncirler, 18 Ocak’ta Alanya Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Karaman Sarıveliler Göktepe’li yazar Selma Koruk’un yazdığı, Alanyalı gazeteci, oyuncu, yönetmen Zeki Demir’in sahneye uyarlayıp yazdığı bir Kurtuluş Savaşı öyküsü olan Ballı İncirler isimli oyun ücretsiz sahnelenecek.

DOKUZ KADININ ÖYKÜSÜ

Kurtuluş Savaşı’na katılan, Akdenizli, Toroslar’dan bir Yörük genci olan Karaların Haydar, yedi yıl vatan cephelerinde savaştıktan sonra köyüne döner. Bu süreçte yaşadıkları ve ailesine kavuşmasını ve oyunda Kurtuluş Savaşı’nı iliklerine kadar yaşamış dokuz kadının dramı  anlatılıyor.

OYUNA DAVET

Sıddıka’nın, Zeynep Ana’nın, Kör Eşşe’nin, Döndü Ana’nın, Muhtar Dürdane’nin, Şerife Gelin’in, Deli Elif’in, Ozan Selma’nın ve Dertli Emine’nin öyküleri birbirine bağlantılı olarak anlatılıyor.Oyunun yönetmeni ve başrol oyuncusu Zeki Demir, "Kurtuluş Savaşı sonrası köyüne dönen Karaların Haydar ile savaşta sağ kolunu kaybeden Cafer ile dokuz çileli  Anadolu kadının öyküsünü sahneye taşımaya çalıştık. Ücretsiz oyunumuza tiyatro severleri davet ediyorum" dedi.

ea30e04a-53a7-48ba-9f28-24d88dfc5873

ZİYA NUR SEZEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cana gelmedi mala geldi

Cana gelmedi mala geldi