Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya'daki Tescilli Yapıların Onarımı İçin İrtibat Bürosu Kurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya'daki Tescilli Yapıların Onarımı İçin İrtibat Bürosu Kurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya'da 6 Şubat 2023 depremlerinde hasar gören tescilli sivil mimari yapıların onarımını hızlandırmak için önemli bir adım attı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya'daki Tescilli Yapıların Onarımı İçin İrtibat Bürosu Kurdu
KAYNAK: İHA

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya'da 6 Şubat 2023 depremlerinde hasar gören tescilli sivil mimari yapıların onarımını hızlandırmak için önemli bir adım attı. Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un talimatları doğrultusunda, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na bağlı bir irtibat bürosu kuruldu.

Aw247018 02 (1)

Malatya Müze Müdürü Murat Ata, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, depremlerde zarar gören sivil mimari yapıların restore edilmesi için Bakanlık tarafından hızlı bir şekilde çalışmaların başlatıldığını belirtti. Ata, bu kapsamda 3 yapıya doğrudan uygulama, 138 yapıya ise proje desteği sağlandığını ve çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

İrtibat bürosunun amacının, vatandaşlara sivil mimari yapıların durumuyla ilgili bilgi vermek, eksiklikleri tespit ederek yönlendirme yapmak ve işlemlerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak olduğunu söyleyen Ata, bu adımın restorasyon süreçlerini daha etkin ve koordineli hale getireceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa Şeftalisine AB'den Coğrafi İşaret Tescili Onayı

Bursa Şeftalisine AB'den Coğrafi İşaret Tescili Onayı