Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Kırıkkale'de Hitit İmparatorluğu'na Ait Kraliyet Mührü Bulundu

Kırıkkale'de Hitit İmparatorluğu'na Ait Kraliyet Mührü Bulundu

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesindeki Büklükale'de yürütülen kazı çalışmalarında, Japon arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura ve ekibi tarafından Hitit İmparatorluğu dönemine ait önemli bir keşif yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırıkkale'de Hitit İmparatorluğu'na Ait Kraliyet Mührü Bulundu
KAYNAK: İHA

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesindeki Büklükale'de yürütülen kazı çalışmalarında, Japon arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura ve ekibi tarafından Hitit İmparatorluğu dönemine ait önemli bir keşif yapıldı. Geçen yıl bulunan ve üzerinde "Bunu bozan ölecektir" ifadesi bulunan çivi yazılı kraliyet mührü, bölgenin tarihine yeni bir perspektif kazandırıyor.

A W241786 03

Kazı Alanında Yapılan Keşifler

Her yıl mayıs ayında başlayıp temmuz ayının ilk haftasına kadar süren kazılar, Büklükale'nin "Aşağı şehir" ve "Yukarı şehir" bölgelerinde gerçekleştiriliyor. Bu yılki çalışmalarda, pişmiş topraktan yapılmış motifli mühür baskıları da bulundu. Uzmanlar, bu yeni bulgunun anlamını belirlemek için inceleme yapıyor.

A W241786 05

Matsumura: "Büklükale'nin Önemi"

Kazı başkanı Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, yaptığı açıklamada Büklükale'nin Hitit İmparatorluğu döneminde önemli bir şehir olduğunu vurguladı. Kral ve kraliçenin kullandığı mührün bulunmasının, bölgedeki yoğun kraliyet ilişkilerini ortaya koyduğunu belirtti. Matsumura ayrıca, son zamanlarda bulunan Hurrice tabletlerin, burada dini törenlerin yapıldığını gösterdiğini ve bu törenlerin kraliyet ailesi tarafından düzenlendiğini ifade etti.

A W241786 01

Kültürel Mirasa Katkı

Büklükale'deki kazı çalışmaları, Türkiye'nin kültürel mirasına önemli katkılarda bulunuyor. Her yeni keşif, Hitit İmparatorluğu'nun tarihini daha iyi anlamamızı sağlıyor ve bölgenin arkeolojik zenginliklerini gün yüzüne çıkarıyor.

A W241786 09A W241786 10A W241786 07

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Faiz oranları zirvede! 100 bin TL'si bankaya yatırana kallavi getiri

Faiz oranları zirvede! 100 bin TL'si bankaya yatırana kallavi getiri