Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Kırgızistan' da Türk Film Günleri coşkuyla başladı

Kırgızistan' da Türk Film Günleri coşkuyla başladı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Türk Film Günleri başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırgızistan' da Türk Film Günleri coşkuyla başladı

Türk Film Günleri, Levent Onan'ın yönetmenliğini üstlendiği "Son Akşam Yemeği" filminin gösterimiyle başladı. Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Türkiye Kültür ve Turizm Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, sanatçı Türkan Şoray ve diğer birçok davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

AW079428_02

Türkan Şoray'a üniversitenin 25. yıl madalyası

Törenin açılışında, KTMÜ Rektörü Alpaslan Ceylan, Türkan Şoray'a üniversitenin 25. yıl madalyasını takdim etti. Şoray, bu onurlandırmadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek gençleri selamladı ve Kırgızistan'a olan ikinci ziyaretini hatırlatarak, Cengiz Aytmatov'un eserinde rol alma deneyimini paylaştı.

AW079428_07

Türk sinemasının elde ettiği başarıya vurgu yapıldı

Etkinlikte, Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Türk Filmler Haftası'nın Türkiye'nin misafir konuğu olduğu 1. Bişkek Uluslararası Festivali'ni başlatan etkinliği hatırlattı. Gündoğdu, Türk sinemasının elde ettiği başarıya vurgu yaparak, oyunculara ve yönetmenlere teşekkür etti.

AW079428_04

Sanatın birleştirici gücünü önemsendi

Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise Türk Film Günleri çerçevesinde "Son Akşam Yemeği" filminin izleneceğini belirterek, filmde geçmişin acılarını hissetmenin önemine dikkat çekti. Çam, Türk devletlerinin ortak değerlerine vurgu yaparak, Türk Dünyası'nın birlikte güçlenebileceğini ifade etti. Ayrıca, 21. yüzyılın hem Türkiye hem de Türk Dünyası için önemli olduğunu vurgulayarak, sanatın birleştirici gücünü önemsedi.

AW079428_05

Törenin ardından Cumhuriyet ilan edilmeden bir gün önceki olaylara odaklanan Levent Onan'ın yönettiği "Son Akşam Yemeği" filminin gösterimi yapıldı. Türk Film Günleri kapsamında birçok film sinemaseverlerle buluşacak ve film ekipleriyle söyleşiler gerçekleştirilecek. Ayrıca, KTMÜ'de Türk dünyasının önemli şahsiyetlerinin ve olaylarının animasyon filmlere dönüştürülmesi amacıyla animasyon eğitimleri verilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KARTEL-3 Operasyonuyla mavi bültenle aranan uy*şturucu karteli yakalandı

KARTEL-3 Operasyonuyla mavi bültenle aranan uy*şturucu karteli yakalandı