Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Kars Peynir Müzesi Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı!

Kars Peynir Müzesi Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı!

Kars'ın eşsiz peynir mirasını keşfetmek isteyenler için ideal durak olan Kars Peynir Müzesi, bayram tatili boyunca yoğun ilgi görüyor. Gravyer başta olmak üzere çeşit çeşit peynirin üretildiği bu müze, tarihi ve lezzeti bir araya getiriyor. Keşfedin ve tadını çıkarın!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kars Peynir Müzesi Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı!
KAYNAK: İHA

Kars, Türkiye'nin ilk ve tek peynir müzesi olan Kars Peynir Müzesi ile bayram tatilinde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Tarihi Süvari Tabyası'nda kurulan müze, bin 100 metrekarelik dolaşılabilir alanıyla dünyanın en büyük peynir müzesi unvanını taşıyor.

A W232209 02

Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgi Odağı

Bayram tatillerini Kars'ta geçiren turistler, müzenin içerisindeki ahır, süt dolu güğümler ve peynir yapımının serüvenini anlatan bölümlerle büyüleniyor. Gravyer peyniri başta olmak üzere Kars'a özgü çeşitli peynirlerin üretildiği müze, ziyaretçilerine yöresel peynir çeşitlerini ve yapım süreçlerini detaylı bir şekilde sunuyor.

A W232209 08

Ziyaretçilerin Memnuniyeti

Trabzon'dan gelen Havva Göçen Kar, "Peynir Müzesi'nde olduğumuz için çok mutluyuz. Bu tarihi yapının ve peynir çeşitlerinin tanıtımının bizleri etkilediğini söyleyebilirim. Rehber eşliğinde gezerek bilmediğimiz pek çok şeyi öğrendik" dedi. Harun Hamza Çebi ise müzenin mekanlarını gezmekten büyük zevk aldıklarını belirterek, "Yöresel ürünlerin tanıtımı ve kültürel mirasın korunması açısından bu tür müzelerin önemi büyük" diye konuştu.

A W232209 09

Müzenin İçeriği ve Çekiciliği

Müzede gravyer yapımı, peynir salonu, video odası, temsili Kars Garı gibi bölümler bulunuyor. Ayrıca Kars bitki örtüsü ve yerel mimari örneklerini de görmek mümkün.

A W232209 10A W232209 05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bartın’da Feci Trafik Kazası: 3 Ölü 2 Yaralı

Bartın’da Feci Trafik Kazası: 3 Ölü 2 Yaralı