Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat İlk Kehanet'i Artık Görebilirsiniz

İlk Kehanet'i Artık Görebilirsiniz

Kült korku serisi Kehanet’in (Omen/1976) başlangıç filmi Omen: İlk Kehanet sinema severlerle buluştu. Richard Donner’ın yönettiği orijinal Kehanet filmi, Gregory Peck, Lee Remick, David Warner, Billie Whitelaw gibi isimlerin performansları ve Jerry Goldsmith’in etkileyici koro müziği ile hafızalara kazınmıştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlk Kehanet'i Artık Görebilirsiniz
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Kehanet serisi, izleyiciler tarafından büyük beğeni toplamış ve Damien: Kehanet 2 (1978), Kehanet 3: Son Mücadele (1981), Kehanet 4: Uyanış (1991) gibi devam filmleriyle serinin hikayesi genişlemişti. Uzun bir aradan sonra, 2006 yılında ilk filmin yeni versiyonu çekilmişti.

Omen: İlk Kehanet’in Hikayesi

Omen: İlk Kehanet, Şeytan’ın oğlu Damien’in hikayesini anlatıyor. Damien, 6. ayın 6. gününde saat 06.00’da doğar ve annesi bir çakaldır. Doğumda bebeklerini kaybeden Amerikalı diplomat (Gregory Peck) ve eşi (Lee Remick), Damien’i yetiştirmek üzere kendilerine verilir.

Dişil Enerji ve Yeni Bakış Açısı

1970’lerin Şeytan, The Shining, Kehanet gibi kült korku filmleriyle büyüyen ve Channel Zero, Legion, Brand New Cherry Flavor gibi dizileri yöneten kadın yönetmen Arkasha Stevenson, ilk filmin mitolojisinin arkasındaki hikayeyi anlatan Omen: İlk Kehanet (2024) projesini kabul eder. Stevenson, tüm Kehanet filmlerini ataerkil ve eril bulur ve son versiyonu bir kadının gözünden, dişil bir enerjiyle anlatmayı tercih eder.

Omen: İlk Kehanet’in Kadrosu ve Gösterim Tarihi

Nell Tiger Free, Ralph Ineson, Bill Nighy, Nicole Sorace, Sonia Braga, Maria Caballero, Tevfik Barhom, Charles Dance gibi isimlerin rol aldığı Omen: İlk Kehanet, bugün gösterime girdi. Nell Tiger Free’nin performansı olağanüstü olarak nitelendirilirken, Mark Corven’in müziği büyüleyici bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taksi bariyerlere çarpıp parçalandı: 1 ölü, 5 yaralı

Taksi bariyerlere çarpıp parçalandı: 1 ölü, 5 yaralı