Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Gökbel Güreşleri başladı

Gökbel Güreşleri başladı

Alanya ilçesinde bu yıl 17’ncisi düzenlenen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin açılış gecesinde renkli anlar yaşandı. Ayşe Dinçer ve Sibel Can sahnenin tozunu attırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gökbel Güreşleri başladı

Alanya Belediyesi’nin Gökbel Yaylası’nda düzenlenen ve 2 gün sürecek olan 17’nci Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, dün akşam Ayşe Dinçer ve Sibel Can konseriyle başladı. Yayla meydanına kurulan konser alanında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Eray Erdem, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve Alanya protokolünün yanı sıra 80 bini aşkın vatandaş toplandı.

aw007216-04

SAHNENİN TOZUNU ATTILAR

Gökbel’de sahneye çıkan Ayşe Dinçer’in şarkıları ile coşan dinleyiciler oyun havası eşliğinde eğlendi. Zaman zaman seyirciler arasına girip şarkılarını söyleyen Dinçer, sahnede ise lastik ayakkabı ve çoban kepeneği giymesi ile alkış aldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Dinçer’e çiçek, ipekböceğinden yapılma tablo, üzerine fotoğrafı işlenmiş su kabağı ve tropikal meyve sepeti hediye etti. Konser sonunda Ayşe Dinçer müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı.

gokbel-guresleri-muhtesem-konserlerle-basladi-15081083_amp

TÜRK'ÜN ATA SPORU 'GÜREŞ'
Konuşma yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Türk’ün Ata sporu, dünyanın en eski spor dallarından biri olan Yağlı Güreşleri, 19 yıldır Gökbel’de yaşatıyoruz. Kestel Belediye Başkanlığımın birinci yılında başlattığımız Gökbel Güreş Festivali, sizlerin desteği ile her yıl katlanarak büyüdü ve bu günlere geldi.  UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi Türkiye Ulusal Envanterine giren Gökbel Güreşleri Alanya’nın ve Türkiye’nin bir  markasıdır, bir değeridir. Gökbel Yağlı güreşlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere taşınması bizler için çok değerlidir. Bizler bu konuda tüm gayreti gösteriyoruz. İnanıyorum ki Türk’ün cesaretinin ve asaletinin sergilendiği, Türkiye’nin en önemli başpehlivanlarının kol bağladığı Gökbel Güreşleri, ağasıyla, pehlivanıyla, birbirinden güzel etkinlikleriyle, altın kemeriyle, seyircisi, cazgırı, davulcusuyla inşallah yüzlerce yıl devam edecektir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"AKSU PLAJI PEŞKEŞ ÇEKİLDİ"

"AKSU PLAJI PEŞKEŞ ÇEKİLDİ"