Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Festivali’nin ikinci gününde Muhittin Böcek kolları sıvadı

Festivali’nin ikinci gününde Muhittin Böcek kolları sıvadı

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin Muhittin Böcek kolları sıvadı ve mor üzüm hasadı yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Festivali’nin ikinci gününde Muhittin Böcek kolları sıvadı
KAYNAK: İHA

Antalya Gastronomi Festivali’nin 2’nci yılının 2’inci gününde, Antalya’da yetişen ve ismi yöre türkülerine dahi konu olmuş, “Mor Üzüm” hasadıyla başladı

TÜRKÜLER SÖYLENDİ

AW021925_02

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci günü,. Antalya’nın İbradı ilçesinde bulunan bir bağ evinde başlayan programa traktörle katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kokteyl alanında bulunan davetliler ve yöre halkı ile birlikte üzüm hasadı yapmak için kolları sıvadı. Kestiği üzüm salkımlarını hasır küfe ile şarahmanaya taşıyan Başkan Böcek, üzümlerden çıkan şırayı odun ateşinde kaynattı. Elde edilen pekmez dut yapraklarıyla davetlilere ikram edildi. Başkan ve davetliler etkinlik boyunca hep bir ağızdan bölge folklörüne ait “Mor Üzüm” türküsünü seslendirdi.

üzüm

 TARIMA TEKNOLOJİK DESTEK

 Üzümlerin geleneksel yöntemlerle ezilerek şıra elde edilmesine olanak tanıyan şarahmanalar yerine bölgede faaliyet gösteren üreticilere teknolojik üzüm sıkma makineleri hediye ettiklerine vurgu yapan Muhittin Böcek “Yerelden Kalkınma projemiz çerçevesinde teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve teknolojinin nimetlerini üreticilerimizin hizmetine sunmaya gayret ediyoruz. Turizm ve tarımda bölgemizi daima ileriye taşımak öncelikli hedefimiz. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikincisinde de bizimle birlikte bu yola emeğini, gönlünü koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YARIŞMALAR DÜZENLENDİ  

Bölge turizminin gelişmesinde büyük etkiye sahip olan Özgüven Vakfı’nın Başkanı Tolga Özgüven’in ev sahipliğinde gerçekleşen program, Berberoğlu House’da düzenlenen öğle yemeği ile devam etti. Yemekte yöresel lezzetleri deneyimleyen davetliler, bölgeye ait kaşık oyunlarını da keyifle izledi. Program çerçevesinde Kültür Bakanlığı mahalle sanatçısı Gülay Diri ve kendini Ormana kültür ve folklörünün tanıtımına adamış gönüllü bir vatandaş olarak tanımlayan Aydın Demiroğlu bölgeye ait türküler seslendirdi. Program yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış, sıra dışı tasarım ve malzeme tekniği ile İbradı bölgesinin karakteristik özelliklerini taşıyan düğmeli evler gezisiyle devam etti. Mor üzüm hasadı ve İbradı programıyla eş zamanlı olarak festival alanında düzenlenen; sergiler, ürün tanıtımları, workshoplar, paneller söyleşiler ve yarışmalara yüzlerce kişi katılım gösterdi. Gün boyunca devam eden programın ardından ünlü sanatçı Buray, en sevilen şarkılarını 2.Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali katılımcıları için seslendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Boşanma süreci en çok çocukları etkiliyor

Boşanma süreci en çok çocukları etkiliyor