Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat EBYÜ'de İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi Anısına Resim Sergisi

EBYÜ'de İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi Anısına Resim Sergisi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde düzenlenen resim sergisi, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Çanakkale Zaferi'ni anma amacı taşıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
EBYÜ'de İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi Anısına Resim Sergisi
KAYNAK: İHA

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde (EBYÜ) İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Zaferi'nin anısına bir resim sergisi düzenlendi. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi ve Görsel Sanatlar Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilen "12 Mart İstiklal Marşı - Mehmet Akif Ersoy ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Resim Sergisi"nde öğrencilerin eserleri sergilendi.

A W165649 02A W165649 05

Serginin Açılışı

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sergiye Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları, Eğitim Fakültesi Dekanı, Dekan Yardımcıları, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı, akademisyenler, Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri ve davetliler katıldı.

A W165649 03

Açılış Konuşması

Rektör Prof. Dr. Akın Levent, serginin açılış konuşmasında, "12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul edilmesi ve 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anısına düzenlenen bu sergiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal eden tüm şehitleri rahmetle andıklarını" belirtti. Levent, eserlerin sahipleriyle birlikte inceleyerek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

A W165649 06

Serginin Teması ve İçeriği

"Türk’ün Özü Akif’in Sözü" temasıyla hazırlanan sergide toplam 34 eser sergilendi. Katılımcılar, eserleri yakından inceleyerek sanatçılardan bilgi aldılar. Sergi, fotoğraf çekimiyle sona erdi.

A W165649 04A W165649 01

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Dünya Tiyatro Günü'ne Hazır

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Dünya Tiyatro Günü'ne Hazır