Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Döşemealtı’nda tiyatro esintisi

Döşemealtı’nda tiyatro esintisi

Döşemealtı Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu sanatseverlerden tam not aldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Döşemealtı’nda tiyatro esintisi
KAYNAK: Döşemealtı Belediyesi/Bülten

Halide Edip Adıvar’ın Kurtuluş Savaşı anılarını yazdığı 350 sayfalık aynı adlı romanından yola çıkarak hazırlanan ‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ isimli oyunda Devlet Sanatçısı Dilek Türker ve Tayfun Yılmaz’ın performansı dakikalarca ayakta alkışlandı. 

Döşemealtı Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, Yeşilbayır Yeşilpark Kültür Merkezi’nde Büyük taarruz zaferinin 101’nci  yıldönümü kutlamaları programında ‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ isimli tiyatro gösterimi yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramında sahnelenen oyunda Devlet Sanatçısı Dilek Türker, iki farklı yaştaki Halide’yi, Tayfun Yılmaz ise Mustafa Kemal’den İsmet İnönü’ye, Dr. Adnan’dan Arslan Kaptan’a 16 farklı karakteri canlandırdı. Oyunu izleyenler sanatçılara ve performanslarına hayran kaldı. Döşemealtı Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevat Yanar ve CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Veli Çok oyun sonunda sanatçılar Türker ve Yılmaz’a çiçek ve ilçenin kültürel mirası olan tarihi Döşemealtı Halısı hediye etti. Dilek Türker, Döşemealtı seyircisinin tiyatroya olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Böylesine önemli bir günde bu sahnede sizlerle olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Tüm Döşemealtı halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

3-216

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da Avukat, müteahhiti ‘Google Earth’ ile çürüttü

Adana'da Avukat, müteahhiti ‘Google Earth’ ile çürüttü