Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Deve güreşi kültürü Alaşehir'de yaşatılıyor

Deve güreşi kültürü Alaşehir'de yaşatılıyor

Manisa Alaşehir'de Yörük kültürünü canlı tutan 4. Yörük Türkmen Şenliği deve güreşleriyle renklendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Deve güreşi kültürü Alaşehir'de yaşatılıyor
KAYNAK: İHA

Manisa'nın Alaşehir Belediyesi, Yörük kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlediği 4. Alaşehir Yörük Türkmen Şenliği'nde, Manisa ve çevre illerden gelen 120 deve, unutulmaya yüz tutmuş deve güreş geleneğini sürdürdü. Cumhuriyet Parkı Arenası'nda gerçekleşen etkinlik, davetlilerin mangallarını yakarak, çaylarını demleyerek keyifli bir gün geçirmelerine ev sahipliği yaptı. Ayrıca, deve sucuğu ve çeşitli ürünlerin satışının yapıldığı stantlar da renkli bir atmosfer oluşturdu.

Deve Güreşi Kültürü Alaşehir'de Yaşatılıyor

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay gibi önemli isimlerin misafirleri karşılayıp zeybek oyunu oynadığı etkinlik, Yörük kültürüne verilen destekle dikkat çekti. Güreş ağalığını üstlenen Başkan Öküzcüoğlu, etkinlikte dereceye giren deve sahiplerine kupa takdim ederek başarılarını ödüllendirdi.

Deve Güreşi Kültürü Alaşehir'de Yaşatılıyor

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, yaptığı açıklamada, 'Yörük Türkmen Şenliği, geçmişimizden gelen kültürümüzü yaşatma çabamızın bir parçasıdır. Geleneklerimiz ve göreneklerimiz milletimizi millet yapan en önemli unsurlardan biridir. Bu etkinlikle Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Doğaya, insana, hayvana ve çevreye saygılı bir etkinlik düzenliyoruz. Bugüne kadar yapılan etkinliklerde develerimiz hiçbir zarar görmeden mücadele ettiler, bu geleneği sürdürmek için bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! Servetleri dudak uçuklattı

Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! Servetleri dudak uçuklattı