Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Çorum'da tam 2 bin 800 yıllık dikkat çeken keşif! Tüm dünyanın gözü Türkiye'ye çevrildi

Çorum'da tam 2 bin 800 yıllık dikkat çeken keşif! Tüm dünyanın gözü Türkiye'ye çevrildi

Boğazköy için benzersiz bir hazinedir. Schachner, keşfin önemini vurgulayarak şunları söyledi: "Bu muazzam eser, Boğazköy tarihinde bir dönüm noktasıdır. İlk defa bu denli detaylı ve ustaca işlenmiş bir sahneyle süslenmiş bir eserle karşılaşıyoruz."

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çorum'da tam 2 bin 800 yıllık dikkat çeken keşif! Tüm dünyanın gözü Türkiye'ye çevrildi
KAYNAK: Haber Merkezi

Boğazköy'de gerçekleştirilen geniş çaplı Demir Çağı kazılarına rağmen, bu eserin sunduğu detay ve sanatsal zenginlikte başka bir esere rastlanmamıştır. Schachner, hem sahne tasarımı hem de kullanılan simgeler ve üslup açısından eserin, Boğazköy'ün milattan önce birinci binde Güneydoğu Anadolu'yla olan ilişkilerini ve Güney Batı'daki Yunanistan'a olan sanatsal etkileşimlerini daha iyi anlamamıza katkı sağladığını belirtti.

Bu eserin varlığı, Boğazköy'ün artık küçük bir kasaba olmadığını, belki de bir güç merkezi haline geldiğini gösteriyor. Schachner, daha önceki keşiflerle birlikte incelendiğinde, eserin karmaşık bir toplumsal yapı mı yoksa hiyerarşik bir düzeni mi temsil ettiğine dair daha fazla bilgi edinmenin mümkün olduğunu söyledi. Bu eser sayesinde, o dönemin toplumsal statülerine dair daha derin bir anlayışa ulaşmak mümkün olacak.

Bilimsel çalışmalar tamamlandıktan sonra, eser Boğazköy Müzesi'nde sergilenecek. Schachner, "Bu eseri bulduğumuz için son derece mutlu ve heyecanlıyız. Bu eser, o dönemin sanatı hakkında bize bilgi veren bir kilometre taşı niteliğindedir" şeklinde konuşarak heyecanlarını dile getirdi.

538Bg_1699967989_4309_w750_h421gFIOq_1699968000_7952_w750_h499

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
X yeni algoritmaya geçiyor: Az takipçisi olanlara daha çok şans verilecek!

X yeni algoritmaya geçiyor: Az takipçisi olanlara daha çok şans verilecek!