Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Bursa'nın Şiir hazinesi

Bursa'nın Şiir hazinesi

Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın zengin şiir geleneğini temsil eden bir kütüphaneyi kültür dünyasına kazandırarak, şehrin edebi mirasını koruma ve tanıtma yolunda önemli bir adım attı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa'nın Şiir hazinesi
KAYNAK: İHA

Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın 700 yıllık şiir geleneğini yansıtan özel bir kütüphaneyi kültür dünyasına kazandırdı. Osmangazi Belediyesi, Seyyid Usul Kültür Merkezi'nde, Bursa'da 700 yıl boyunca yazılmış eserlerin bulunduğu Bursa Şairleri Şiir Kütüphanesi'ni hizmete açtı. Kütüphane, başta Süleyman Çelebi Hazretleri olmak üzere Lamii Çelebi, Eşrefoğlu Rumi, Muhyiddin Üftade, İsmail Hakkı Bursevi gibi Bursalı şairlerin eserlerini içeriyor.

++bursa kütüphan

Açılış törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Baki Efe ve şiir severler katıldı. Bu özel kütüphaneyi ziyaret eden kitapseverler, Bursa'nın 700 yıllık söz varlığını ve şiir mirasını inceleme ve okuma fırsatı bulacaklar. Ayrıca, kütüphanede Bursalı şairler hakkında yapılmış çalışmalar ve doktora tezleri de bulunmaktadır.

+++++bursa3

Şiiri ve edebiyatı canlandırmaya çalışıyoruz

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sanata, sanatçılara ve kültürel değerlere verilen önemi vurgulayarak, kültürel programlarla şehrin ruhunu, şiiri ve edebiyatı canlandırmaya çalıştıklarını belirtti. Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Baki Efe ise böyle bir eseri Bursa'ya kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP PM’de anahtar listeler belli oldu mu? Özgür Özel liste çıkaracak mı?

CHP PM’de anahtar listeler belli oldu mu? Özgür Özel liste çıkaracak mı?