Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Bakanlıktan Fazıl Say'a cevap geldi

Bakanlıktan Fazıl Say'a cevap geldi

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan davet iddialarına piyanist ve besteci Fazıl Say'ın sosyal medya üzerinden cevap vermesinin ardından, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, konuya açıklık getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlıktan Fazıl Say'a cevap geldi

Fazıl Say'ın sosyal medya paylaşımına Bakanlık cevabı davet edildi, ancak program uyumlu değildi.

Say'ın "Türkiye'den hiç davet almadım" şeklindeki sözlerine karşılık Mumcu, daha önce menajer aracılığıyla davet edildiğini, ancak program uyumsuzluğu nedeniyle olumsuz bir dönüş aldıklarını belirtti. Bakan Yardımcısı, Fazıl Say'ın katılımını Antalya Kültür Yolu Festivali'ne teklif ettiklerini, ancak yoğun yurt dışı programları nedeniyle gerçekleşmediğini ifade etti.

AW084358_01

Üzüntü duyuyorum

Mumcu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Öncelikle başarısını tüm dünyaya kanıtlamış bir sanatçımız olarak İsrail’in Filistin'e yönelik insanlık dışı katliamı karşısındaki dik duruşunuzu desteklemekle birlikte bu sebeple uğradığınız haksızlıklar için üzüntü duyduğumu belirtmek isterim" dedi.

Dünya çapında Türkiye'yi başarıyla temsil ediyor

Bakan Yardımcısı, Fazıl Say'a hitaben, "Bizler Türkiye’de kültür ve sanatın birleştirici unsur olarak herkese ulaşmasını hedefliyoruz. Dünya çapında ülkemizi başarıyla temsil eden bir sanat insanımızın başta Atatürk Kültür Merkezi ve CSO Ada Ankara olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ait bütün mekanlarımızda sanatını icra etmesi bizleri de ziyadesiyle mutlu eder" şeklinde ifadeler kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor'dan destek talebi

Antalyaspor'dan destek talebi