Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat “BAHAR” döneminin ilk sergisi

“BAHAR” döneminin ilk sergisi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı’ndaki yönetim değişikliklerinin ardından Antalya kültür Sanat Galerisi, yeni yönetimin ilk projesi ile kapılarını sanatseverlere açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“BAHAR”  döneminin ilk sergisi

ATSO Başkanı Ali Bahar, ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı sıfatı ile gerçekleşen ilk sergi açılışının basın tanıtımına, kendisi seramik sanatçısı olan eşi Şebnem Bahar ile katıldı.  Ali Bahar, yeni yönetimini ve sergi ekibini de tanıttığı toplantıda, daha güzel projelerle Antalya’nın özellikle kente gelen turistlerin sanatla daha fazla buluşması için AKS Galeri’nin bir misyon üstleneceğini söyledi.

Sergi 1: Cumhuriyet’in 100. yılında, çağdaş Türk resim sanatının özgün isimlerinden Eren Eyüboğlu'nun (1907-1988) eserleri,  “Paris'ten Antalya'ya Renk ve Çizginin Peşinde - Eren Eyüboğlu” başlıklı sergiyle Antalya Kültür Sanat'ta izleyiciyle buluşuyor. Sanat Tarihçi Ömer Faruk Şerifoğlu küratörlüğünde hazırlanan sergi, 29 Nisan – 11 Haziran 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. . Eren Eyüboğlu’nun 1955’lerde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından düzenlenen Vilayet Tabloları programında Antalya’ya gönderildiğini ve hayatını boyunca çalışmalarında hep Antalya figürlerine yer verdiğini anlatan torunu Bedri Rahmi Eyüboğlu, bu sergi ile Antalya’nın sanat geçmişine katkı koymaya çalıştıklarını söyledi.

Sergi 2: Seramik sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan’ın 1961 yılından, 2023 yılına kadar ürettiği eserler.  Sanatçı, 29 Nisan - 11 Haziran tarihleri arasında Antalya Kültür Sanat’ta görülebilecek olan retrospektif sergisiyle, çıktığı bu uzun sanat yolculuğuna tanık olmaya çağırıyor. Sanatseverler bu sergide sadece, Kızılcan’ın eserlerini izlemekle kalmayacak, aynı zamanda Çağdaş Türk Seramiği’nin geliştiği, önemli bir döneme de tanıklık edecekler. Kızılcan, Sanatseverlerin bu sergide sadece, eserlerini izlemekle kalmayacağını, aynı zamanda Çağdaş Türk Seramiği’nin geliştiği, önemli bir döneme de tanıklık edeceklerini söyledi.

Nizamettin Özmen

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MURATPAŞA GÜREŞLERİNDE VAR SİSTEMİ

MURATPAŞA GÜREŞLERİNDE VAR SİSTEMİ