Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Attouda Antik Kenti Kazıları Başlıyor: 2700 Yıllık Tarih Açığa Çıkıyor!

Attouda Antik Kenti Kazıları Başlıyor: 2700 Yıllık Tarih Açığa Çıkıyor!

Attouda Antik Kenti'nde Yapılacak Kazı Çalışmaları İçin Hazırlıklar Başladı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Attouda Antik Kenti Kazıları Başlıyor: 2700 Yıllık Tarih Açığa Çıkıyor!
KAYNAK: İHA

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde bulunan tarihi zenginliklere ev sahipliği yapan Attouda Antik Kenti'nde gerçekleştirilecek olan kazı çalışmaları, yakın bir zamanda başlamak üzere planlanmaktadır. Sarayköy sınırları içerisinde yer alan ve 2700 yıldır süregelen yaşamıyla önemli bir mirasa sahip olan Attouda Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Pamukkale Üniversitesi ve Sarayköy Belediyesi işbirliğiyle yürütülen 3 yıllık yüzey araştırmalarının ardından kazı çalışmalarına hazır hale getirildi.

Attouda Antik Kenti Kazıları Başlıyor!-1

Attouda Antik Kenti Birçok Medeniyetin İzini Taşıyor

Attouda Antik Kenti, birçok medeniyetin izlerini taşıması ve kesintisiz yaşamıyla dikkat çekmektedir. PAÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Yılmaz Kolancı, yapılan yüzey araştırmalarının ardından antik kentin M.Ö 7. yüzyıla kadar uzandığını ve geçmişini 500 yıl daha geriye götürdüğünü belirtti. Kazı çalışmalarının Ekim-Kasım aylarında başlaması planlanırken, bu çalışmaların antik kentin turistik değerini artırması beklenmektedir.

Attouda Antik Kenti Kazıları Başlıyor!-2

Restore Edilecek

Doç. Dr. Bilge Kolancı, kazı çalışmalarının antik kentin konut dokularını koruma ve restore etme amacı taşıdığını ifade etti. Aynı zamanda, jeolojik araştırmaların da antik kentin tarihine ışık tutacak önemli veriler sağlayacağını vurguladı. Kazı çalışmalarının antik kentin turizm faaliyetlerine hız kazandırması ve dünya kültürel mirasına katkı sağlaması hedeflenmektedir.

Attouda Antik Kenti Kazıları Başlıyor!-3

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÖSYM'den sınav ücretine büyük zam! 'Kar Etmiyoruz' demişlerdi

ÖSYM'den sınav ücretine büyük zam! 'Kar Etmiyoruz' demişlerdi