Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Aspendos’ta sanat rüzgarı esiyor

Aspendos’ta sanat rüzgarı esiyor

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 4-21 Eylül tarihleri boyunca Aspendos Antik Tiyatrosu’nda devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aspendos’ta sanat rüzgarı esiyor
KAYNAK: Antalya DOB/Bülten

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin 30. yılına özel olarak oluşturulan ve Cumhuriyetimizin 100. yılının anlam ve önemine de vurgu yapılan festival programında, Atamızın en sevdiği opera olan “TOSCA” operası Aspendos Antik Tiyatrosu’nda seyirci karşısında olacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün sahnelere taşıdığı büyük prodüksiyonlarından 3 perdelik TOSCA operası, 8 Eylül Cuma saat 21.00’de sanatseverlerle buluşacak. Dünya opera repertuvarının en önemli eserlerinden olan eser Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk opera sanatçısı olan Semiha Berksoy’un “Tosca” başrolü ile 1941 yılında ülkemizde ilk kez sahnelenen eser 81 yıl sonra Semiha Berksoy anısına kızı Zeliha Berksoy’un rejisörlüğünde özel bir prodüksiyonla oluşturuldu.

FOGLİANİ EŞLİK EDECEK

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde sahnelenecek bu görkemli eserde festivalin yabancı konuk sanatçılarından ünlü İtalyan orkestra şefi Antonino Fogliani yönetiminde Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarına eşlik edecek. Şef Mahir Seyrek yönetiminde Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi korolarının ve Sinem Ulusoy yönetiminde Antalya Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunun da bulunduğu 250 kişilik orkestra, solist, koro ve dansçı kadrosu ile eser; dekor, kostüm, ışık ve tüm ayrıntılarıyla dönemin bütün unsurlarını en yakın biçimiyle sahneye aktarıyor. Başrollerde festivalin konuk solist sanatçılarından ve Bolşoy Tiyatrosu baş solistlerinden soprano Dinara Aliyeva ‘Floria Tosca’yı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni ve dünyaca ünlü tenorumuz Murat Karahan ‘Mario Cavaradossi’yi ve Bolşoy Tiyatrosu baş solistlerinden bariton Elchin Azizov  ‘Scarpia’yı seslendirecek.  Eserde dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ ve Aydan Çınar, koreografisi Özge Ay ve ışık tasarımı Yakup Çartık imzası taşıyor. TOSCA operasında görevini kendi kişisel hırs ve çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen polis müdürü Scarpia ile gerici ve baskıcı rejim karşıtı ressam Cavaradossi ve sanatı için yaşayan, duygularının esiri opera şarkıcısı Tosca arasında yaşanan olayları konu ediliyor. Eser 17 Haziran 1800 yılında Roma’da tek bir günde geçen olayları sahneye taşıyor.

TOSCA 1 FOTO Y.EMRE TURAN

Dinara Aliyeva_Tosca

Murat Karahan_CavaradossiElchin Azizov_Scarpia

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kartal'da esnafın elindeki 10 bin euro rüzgarda uçtu

Kartal'da esnafın elindeki 10 bin euro rüzgarda uçtu