Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Antalya’da sanatseverlere büyük hizmet

Antalya’da sanatseverlere büyük hizmet

Antalya Edebiyat Günleri, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 8. etkinlik olarak Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde başladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da sanatseverlere büyük hizmet
KAYNAK: İHA

Antalya Edebiyat Günleri, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 8. etkinlik olarak Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde başladı. Açılışta, 2004 yılında hayatını kaybeden sanatçı Necati Abacı’nın ‘Sanat İnsanları’ adlı portre sergisi sanatseverlerle buluştu. Serginin küratörü İbrahim Karaoğlu, Abacı’nın grafik, karikatür ve sanat yönetmenliği alanlarında kendine has bir tarzı olduğunu belirtti. Sergide, Abacı’nın ünlü edebiyatçıların kişiliklerini sembolik ve minimalist bir şekilde çizdiği eserler yer aldı.

Serginin açılışına katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal, Abacı’nın eşi Emine Abacı ve ağabeyi Serhat Abacı da duygu ve düşüncelerini paylaştı. Emine Abacı, serginin Antalya’ya gelmesini sağlayan Başkan Uysal’a teşekkür etti. Başkan Uysal ise “Abacı’yı öğrencilik yıllarımdan beri takdir ederim. Antalya gibi dünyanın en güzel yerlerinden birinde sanatı yaşatmak, bu ilahi esere insanların hayallerini katmak bizim gibi kamu yöneticilerinin en önemli görevlerinden biridir. Bu görevi yerine getirebildiğimiz için mutluyuz ama bu coğrafyanın güzelliği karşısında yaptıklarımızın yetersiz kaldığını da hissediyoruz” dedi.

Sanat İnsanları sergisi, 16 Aralık’a kadar Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da kaza yapan turistlerden kötü haber

Antalya'da kaza yapan turistlerden kötü haber