Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Alaşehir Deve Güreşleri Renkli Bir Şenlik

Alaşehir Deve Güreşleri Renkli Bir Şenlik

Alaşehir'de devlerin kıyasıya mücadelesi! Geleneksel Yörük Türkmen Şenliği ve Deve Güreşleri için heyecan dorukta, bu renkli etkinlikte yerinizi alın!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alaşehir Deve Güreşleri Renkli Bir Şenlik
KAYNAK: İHA

Manisa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerine ev sahipliği yapan Alaşehir ilçesi, bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Yörük Türkmen Şenliği ve Deve Güreşleri ile yine adından söz ettirecek. Ege bölgesinden katılacak yaklaşık 100 devenin kıyasıya mücadele edeceği bu renkli etkinlik, 10 Aralık Pazar günü saat 10.30'da Kenan Evren Genişleme Alanı'nda gerçekleşecek.

Alaşehir'de deve güreşi yarışması

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Atalarımızın köklü geleneklerinden biri olan deve güreşlerini Alaşehir'de dört yıl önce başlatarak, bu kültürü yaşatmaya devam ediyoruz. Geleneksel Yörük Türkmen Şenliği, sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda bir kültür ve dayanışma platformu olma özelliği taşıyor. Bu yıl da Ege Bölgesi'nin farklı yörelerinden gelecek 100'ün üzerinde devenin katılımıyla şenliğimizi daha da renklendireceğiz. Tüm Alaşehirlileri ve Manisalıları bu anlamlı etkinlikte aramızda görmek istiyoruz," dedi.

Geleneksel Yörük Türkmen Şenliği ve Deve Güreşleri, bölgenin kültürünü yaşatmanın yanı sıra, turistik açıdan da önem taşıyor. Katılımcıların ve izleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, aynı zamanda geleneksel Türk sporlarına da bir vitrin sunuyor.

Alaşehir Deve Güreşleri Renkli Bir ŞenlikAlaşehir, bu özel etkinlikle birlikte kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Renkli geçmesi beklenen bu gün, sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda bir kültür buluşması olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mustafa Duran kimdir?

Mustafa Duran kimdir?