Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Alaşehir Belediyesi Kültür Mirasını Canlandırıyor

Alaşehir Belediyesi Kültür Mirasını Canlandırıyor

Manisa'nın tarihi ilçesi Alaşehir, İncil'de adı geçen 7 kiliseden birine ev sahipliği yapmasıyla tanınır. Antik çağlardan bu yana yerleşim bölgesi olması, zengin kültürel mirasıyla dikkat çeker.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alaşehir Belediyesi Kültür Mirasını Canlandırıyor
KAYNAK: İHA

Manisa'nın tarihi ilçesi Alaşehir, İncil'de adı geçen 7 kiliseden birine ev sahipliği yapmasıyla tanınır. Antik çağlardan bu yana yerleşim bölgesi olması, zengin kültürel mirasıyla dikkat çeker. Alaşehir Belediyesi, kentin çeşitli noktalarında kazı ve restorasyon çalışmalarıyla bu değerleri günümüze taşıyor.

A W241713 02

Gümrük Müdürlüğü'nden yaş meyve ve sebze ihracatının yapıldığı Alaşehir, ekonomik başarısının yanı sıra kültürel mirasıyla da öne çıkar. Saint Jean Kilisesi'ne ev sahipliği yaparak Philadelphia antik şehri üzerine kurulan ilçe, turizm potansiyelini artırma hedefinde önemli adımlar atıyor.

A W241713 03

BELEDİYE YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA TURİZMİ HAREKETLENDİRİYOR

Birçok antik yapıya ev sahipliği yapan Alaşehir için proje hazırladıklarını söyleyen Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Alaşehir milattan önce 150. yıllarda eski antik şehir Philadelphia üzerine kurulu bir ilçe. Bununla birlikte turizm yol haritamızda tarihi kentler birliğine bütüncül proje yazdık. Bu projemiz anıt ağaçların tescili, Toptepe bölgesinde arkeopark kurulumu, Bakkal Şükrü Evi'nin kent müzesi haline getirilmesi, Alakent Evimizin Alaşehir Kongresi'nin canlandırılacağı bir müze haline getirilmesi, ayrıca UNESCO Miras Listesi'ne Alaşehir kapamasını ve tahinli pidesini işletip, Turizm Bakanlığının haritasına Alaşehir işlendi. Bu yol haritamızdan sonra Belediyeler Birliğine de proje yazdık. Bu proje sayesinde Alaşehir ilçesine yönlendirme levhalarını koyduk. Artık turistlerimiz o levhalarını takip ederek ilçede gezebiliyorlar. Gezdikleri yerlerde de bilgilendirme panolarımız var. O panolar kare kodlu olup telefondan okutulduğunda o bölgenin tarihçesini İngilizce ve Türkçe olarak oradan takip edebiliyorsunuz. Belediyeler Birliğine ve Tarihi Kentler birliğine teşekkür ediyoruz. Kurşunlu Hanımızda da turistlerin gezebileceği yöresel ürünleri satın alıp lezzetlerini tadabileceği bir yer haline getireceğiz” dedi.

A W241713 04

“TURİZM CANLANACAK”

İlçenin önemli jeotermal kaynaklara ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Öküzcüoğlu, “İleride jeotermal turizmi canlandıracak 3 bölge ilan ettik. Jeotermal turizmi de Alaşehir'de görmek istiyoruz. Alaşehir bir arkeopark. Mozaikleri, yer altı tünelleri, tapınakları, amfitiyatrosu, Kurşunlu Hanı, Saint Jean Kilisesi, dini turizm açısından 7 kilisenden birisi, yamaç paraşütünü de ortaya koyuyoruz. İleride Alaşehir'i turizm açısından farklı bir yerde göreceksiniz” şeklinde konuştu.

A W241713 05A W241713 06A W241713 07A W241713 10

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Şimşek açıkladı: Maliye ticari araçlara yakın takip getiriyor

Bakan Şimşek açıkladı: Maliye ticari araçlara yakın takip getiriyor