Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Adapazarı Ticaret Müzesi Kapılarını Açtı!

Adapazarı Ticaret Müzesi Kapılarını Açtı!

Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yılı kutlamaları çerçevesinde tarihi Adapazarı İslam Ticaret Bankası binası, Adapazarı Ticaret Müzesi olarak hizmete girdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adapazarı Ticaret Müzesi Kapılarını Açtı!
KAYNAK: İHA

Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mehteran ekibi eşliğinde Ağa Camii'nden Orhan Camii'ne kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü ve etkinlik boyunca vatandaşlara karanfil dağıtıldı. Kutlamalar, tarihi Orhan Camii'nde saat 13.45'te okunan selalar ve bayrak asımı ile devam etti.

Adapazarı Ticaret Müzesi Açıldı

9 Mart 1913 tarihinde Adapazarı İslam Ticaret Bankası adıyla kurulan ve daha sonra adı Türk Ticaret Bankası olarak değiştirilen banka binası, 111 yıl aradan sonra Adapazarı Belediyesi'nin katkılarıyla Adapazarı Ticaret Müzesi olarak açıldı. Açılış töreninde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "Zafer gününde Adapazarı Ticaret Müzesi'nin açılması büyük bir gurur kaynağıdır" dedi.

"Her Bir Eşya Adapazarı'nın Ticaret Ruhunu Bizlere Gösterecek"

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, "Adapazarı tarih boyunca ticaretin ve kültürel zenginliklerin buluştuğu bir şehir olmuştur. Bugün bu zengin mirasın en değerli sembollerinden biri olan Adapazarı İslam Ticaret Bankası'nın restore edilen tarihi binasında buluşuyoruz" dedi. Işıksu, bu binanın sadece bir yapı olmadığını, geçmişin hatıraları, ticaretin izleri ve geleceğe ışık tutan bir hazine niteliğinde olduğunu vurguladı.

1913 yılında ekonomik esarete karşı büyük bir gayret ve özveriyle kurulan bu banka, Türkiye'nin ilk özel bankası olarak tarihe geçti. Işıksu, "Bu müze sadece bir sergi alanı değil, aynı zamanda geçmişin değerlerini geleceğe taşıyan, genç nesillere ilham veren ve ticaretin ruhunu yaşatan bir merkez olacaktır" ifadelerini kullandı.

"1913 Yılında Atılan Adım Ekonomik Bağımsızlığımıza Giden İlk Adımdır"

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, müzenin ekonomik bağımsızlık yolunda atılan önemli bir adımı temsil ettiğini belirtti. Karadeniz, "Müze, siyasi bağımsızlığımızın yanı sıra ekonomik bağımsızlığımızı kazanmamız yolunda atılan ilk adımlardan biridir. 1913 yılında burada atılmış olan adım, ekonomik bağımsızlığımıza giden ilk adımdır" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da görülen Turunçgil Uzun Antenli Böceği nedir? Zararları nelerdir?

Muğla'da görülen Turunçgil Uzun Antenli Böceği nedir? Zararları nelerdir?