Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat 41 tarihi eser Türkiye'ye dönüyor

41 tarihi eser Türkiye'ye dönüyor

Türkiye'nin kültürel mirasına dönen 41 tarihi eserin iadesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un liderliğindeki başarılı iş birliği ve çabalarla gerçekleşti. Amerika Birleşik Devletleri'nden teslim alınacak eserler arasında Anadolu'nun Roma Dönemi heykeltraşlığının önemli örnekleri de bulunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
41 tarihi eser Türkiye'ye dönüyor
KAYNAK: İHA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Amerika Birleşik Devletleri'nden Türkiye'ye 41 Anadolu kökenli tarihi eserin iadesinin gerçekleştiğini açıkladı. Bu eserler arasında, Burdur ili, Gölhisar ilçesinin İbecik Köyü'nde yer alan Boubon Antik Kenti kökenli bronz heykel başları, kadın büstü ve heykellere ait vücut parçaları bulunuyor. Bu eserler, Anadolu'da Roma Dönemi heykeltraşlığının önemli örnekleri olarak değerlendiriliyor.

41 tarihi eser Türkiye'ye dönüyor

Ersoy, iade sürecinin başarılı bir iş birliği ve ortak çalışmalar sonucunda gerçekleştiğini belirtti. Türkiye'nin yasa dışı yollarla çıkarılan kültür varlıklarını geri alma çabalarının Cumhuriyetin 100. yılında 3,059 esere ulaştığını vurguladı.

41 tarihi eser Türkiye'ye dönüyor

Türkiye'ye iadesi sağlanan diğer eserler arasında Milattan önce 6. yüzyıla tarihlenen pişmiş toprak kadın başı, Roma Dönemi'ne ait Minerva biçimli bronz ağırlık, mermer Minerva başı, pişmiş toprak ve gümüş Kybele heykelciği, bronz Satyr heykelciği ve gümüş kadın heykelciği gibi önemli eserler bulunmaktadır. Ayrıca, Frig başlığı tipinde 2 adet bronz miğfer ve 22 adet Kilia tipi heykelcik başı da Amerika Birleşik Devletleri'nden iade edilen eserler arasında yer almaktadır.

41 tarihi eser Türkiye'ye dönüyor

Eserlerin aralık ayı sonunda Türkiye'ye getirilmesi planlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manhattan Bölge Savcılığı ve İç Güvenlik Soruşturma Birimi ile gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalarla, ülkenin kültürel miraslarına sahip çıkmaya devam ettiklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asker eğlencesinde tüfekle saldırı! 9 kişi yaralandı

Asker eğlencesinde tüfekle saldırı! 9 kişi yaralandı