Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat 18. GELENEKSEL İBRADI KARDELEN ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

18. GELENEKSEL İBRADI KARDELEN ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Antalya'nın İbradı ilçesinde, İbradı Belediyesi ve Slow Food İbradı – Sürdürülebilir ve Ekolojik Koruma Topluluğu tarafından düzenlenen Geleneksel İbradı Kardelen Etkinliğinin onsekizincisi, 16 Nisan 2023 Pazar günü İbradı Muammer Aksoy Kültür Evi'nde gerçekleştirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
18. GELENEKSEL İBRADI KARDELEN ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Bu yıl yaşanan afetler nedeniyle, daha önceki yıllardaki şenlik havasından ziyade farkındalık buluşması şeklinde düzenlenen etkinliğe katılım ve ilgi yüksekti.

3991dd30-ebcd-4b39-8010-a6d3c8502f87

Etkinliğin önemli hedeflerinden biri, İbradı yöresinin ekoturizmine katkı sağlayacak olan kardelenin tanınması ve korunmasının devam etmesi oldu. Ayrıca, ormanlardaki ve doğadaki biyolojik çeşitliliğin öneminin vurgulanması da amaçlandı.

Programda, İbradı Belediye Başkanı Sayın Serkan Küçükkuru, Slow Food İbradı Sözcüsü Sayın Gülsima Baykal, Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesi'nden Doç. Dr. İlker Çinbilgel ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Zeynep Leyla Akbaş'ın kardelenin ekoturizm açısından önemini anlatan konuşmaları yer aldı. Bunun yanı sıra, yerel sanatçı Gülay Diri tarafından seslendirilen bir İbradı Ağıtı ve Kardelene Yakılan Türkü dinletisi de büyük beğeni topladı.

İbradı Muammer Aksoy Kültür Evi'ndeki sunum ve dinletinin ardından, Karamıklı Yaylası'nda yerel rehberler, öğretim görevlileri ve İbradı Orman Şefliği'nin bilgileri eşliğinde, Slow Food İbradı gönüllüleri ve katılımcılarla birlikte doğada keşif yürüyüşü gerçekleştirildi. Programın sonunda İbradı Ortaokulu ve Lisesi öğrencileri için açılan "kardelen" konulu resim yarışması sergilendi ve dereceye giren öğrencilere Ormana Active tarafından ödülleri verileceği açıklandı.

mszlxlmz

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırcami çıkmazı..."Mahkemelere güvenmek istiyoruz, çünkü umutlu ve haklıyız"

Kırcami çıkmazı..."Mahkemelere güvenmek istiyoruz, çünkü umutlu ve haklıyız"