Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kulis Güreş ağası nasıl tuş oldu ?

Güreş ağası nasıl tuş oldu ?

Yağlı pehlivan güreşleri gibi Yörük kültüründen gelen eve güreşleri de Antalya bölgesinde ilgiyle izleniyor. Geçen hafta sonunda da Demre’nin Köşkerler Mahallesi’nde düzenlendi deve güreşleri. Güreşlerden elde edilecek gelir de okul yapımlarında kullanıla

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güreş ağası nasıl tuş oldu ?

Yağlı pehlivan güreşleri gibi Yörük kültüründen gelen eve güreşleri de Antalya bölgesinde ilgiyle izleniyor. Geçen hafta sonunda da Demre’nin Köşkerler Mahallesi’nde düzenlendi deve güreşleri. Güreşlerden elde edilecek gelir de okul yapımlarında kullanılacaktı.

Deve güreşlerinde her zaman olduğu gibi seyirciler heyecanlı, bir o kadar da zorlu anlar yaşadılar.. Güreşlerin bitiminde tıpkı yağlı pehlivan güreşlerinde olduğu gibi ‘güreş ağası’ seçimi açık artırma yöntemiyle yapıldı. 4 adayın katıldığı güreş ağalığı yarışını 100 bin lira bedelle Ali Çetin kazandı. Deve Güreşi Ağası Ali Çetin, gelenek üzerine bir devenin üzerine binerek güreş alanını turlamak istedi. Ancak beklemediği bir şeyle karşılaştı, 2 saniyede kendisini yerde buldu. Deve Güreşi Ağası Ali Çetin’i bindiği deve üstünden atı, şans eseri 2 saniyelik ağalık gösterisini yara almadan atlattı..

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İMO Doğu Garajı’na  ‘Ilımlı’ yaklaşıyor

İMO Doğu Garajı’na ‘Ilımlı’ yaklaşıyor