Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kulis Akdeniz Gerçek yazmıştı CHP Muratpaşa resmen açıkladı! İşte yeni aday

Akdeniz Gerçek yazmıştı CHP Muratpaşa resmen açıkladı! İşte yeni aday

CHP Antalya Gençlik Kolları Başkanlığı için yarış kızıştı. CHP Muratpaşa örgütü, çekilen Hakan Genbeş yerine yeni adayını resmen duyurdu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Gerçek yazmıştı CHP Muratpaşa resmen açıkladı! İşte yeni aday
KAYNAK: Haber Merkezi

CHP Antalya Gençlik Kolları Kongresi’ne sayılı günler kala Semih Kocabaş ile yarışan Hakan Genbeş hakkında yapılan linç kampanyası sonrası çekildi. Akdeniz Gerçek, dün Genbeş’in yerine İl Başkan Adayının Eraycan Yılmaz olduğunu yazmıştı. Bugün CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanı Salih Can Akbaş, sosyal medya üzerinden CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı adayını resmen duyurdu. Akbaş, yaptığı açıklamada gençliğin gücüyle Cumhuriyet Halk Partisi'nin devrimci ruhunu daha da alevlendireceklerini ifade etti.

Salih Can Akbaş'tan Resmi Aday Duyurusu

CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanı Salih Can Akbaş, CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı için adayını sosyal medyadan yaptığı açıklamayla duyurdu. Akbaş, yaptığı açıklamada gençliğin iradesiyle Cumhuriyet Halk Partisi'nin devrimci ateşini yeniden canlandıracaklarını belirtti. Akbaş, şu ifadeleri kullandı:

"Değerli yol arkadaşlarım, Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı için çıktığımız bu yolda, amacımız bellidir: Gençliğin gücüyle, kendimizi yönetecek kadroyu belirlemek ve bu kadroyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin devrimci ateşini daha da alevlendirmek! Bu birliktelik, gençliğin kendi iradesiyle geleceği şekillendirmesi içindir. Bugün omuz omuza durarak, il gençlik kollarımızda güçlü bir yapıyı inşa edeceğiz. Adayımız Eraycan Yılmaz ile birlikte, Antalya’daki her genç kardeşimizle dayanışma içerisinde, daha cesur adımlar atacağız. Devrimci bir ruhla, Atatürk’ün ışığında geleceği biz gençler inşa edeceğiz. Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız!"

Hakan Genbeş Adaylıktan Çekilmişti

CHP Antalya Gençlik Kolları 22 Eylül 2024 tarihinde seçime gitmeye hazırlanırken, iki aday arasında kıyasıya bir yarış bekleniyordu. Ancak seçim süreci, adaylardan biri olan Hakan Genbeş'in karalama kampanyalarına maruz kalmasıyla farklı bir boyut kazandı. Genbeş, yapılan etik dışı saldırılar sonucunda adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Gençlik Kolları'ndan Destek

Genbeş’in çekilmesi üzerine, CHP Muratpaşa Gençlik Kolları bir açıklama yaparak Genbeş'e tam destek verdi. Yapılan açıklamada, Genbeş’e yönelik suçlamaların asılsız ve partinin itibarını zedeleyen iddialar olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hakan Genbeş hakkında, parti içinden yapılan asılsız ve etik dışı iddiaların ortaya atılması, yalnızca Hakan Genbeş’in şahsına değil, partimizin itibarına da büyük zarar vermektedir. Hatta basında yer alan haberlerde ismi geçen belediye başkanlarımızın başarılarına gölge düşürmek istenmekte, belediye başkanlarımız arasında siyasi kavga yaratılmak istenmektedir. Bu çabaların, buradan siyasi fayda sağlama amacı taşıdığı açıkça bellidir. Ne partimize ne de belediye başkanlarımıza zarar verdirmemekte kararlıyız. Gençlik örgütü olarak bu tür girişimlerin karşısında durmaya devam edeceğiz."

Hakan Genbeş’in Adaylıktan Çekilme Kararı

Hakan Genbeş, yaptığı yazılı açıklamayla CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu. Genbeş, adaylıktan çekilme nedenini ailesi ve ekip arkadaşlarıyla yaptığı değerlendirmeler sonucu aldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Örgütlerimizin önerisiyle gündemime aldığım Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Antalya İl Başkan Adaylığımdan, ailem ve ekip arkadaşlarım ile yaptığım değerlendirmeler sonucunda feragat ediyorum. Örgütümden beklentim bu feragatimin bir geri adım olarak görülmemesidir. Bilakis bu adımım, hukuk yolu ile vereceğim kişisel haklarımı savunma mücadelemin partime direkt olarak zarar vermesini engelleme isteğimdendir. Elbette bu kirli siyaset anlayışına bulaşmayan, memlekete kendini adamış İl Gençlik Kolları Başkan adaylarımız gençlik örgütümüzde mevcuttur. Kişiler gelip geçicidir. Aslolan şahsım değil Cumhuriyet Halk Partisi'dir."

Yeni Aday: Eraycan Yılmaz

Genbeş’in adaylıktan çekilmesi üzerine CHP Konyaaltı İlçe Sekreteri Eraycan Yılmaz il başkanlığına aday olarak ortaya çıktı. Salih Can Akbaş da Eraycan Yılmaz’a destek vereceğini duyurdu. Yılmaz, seçim sürecinde gençlerle dayanışma içinde daha cesur adımlar atacaklarını ve CHP'nin devrimci ruhunu yeniden canlandıracaklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LİMAK'ın kredi sürecini Çavuşoğlu açıkladı! Otoyol projesi başka bahara

LİMAK'ın kredi sürecini Çavuşoğlu açıkladı! Otoyol projesi başka bahara