Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın Kepez’de Meme Kanseri Farkındalığı için anlamlı etkinlik

Kepez’de Meme Kanseri Farkındalığı için anlamlı etkinlik

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi, meme kanseri farkındalık ayı etkinliği düzenledi. Etkinlikte, ‘Kanserde erken tanı hayat kurtarır’ mottosuyla yola çıkan Kepez Belediyesi, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle önemli çalışmalara imza attı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kepez’de Meme Kanseri Farkındalığı için anlamlı etkinlik
KAYNAK: Kepez Belediyesi/ Bülten

Etkinlikte konuşan Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, kanser ve onkolojik problemler tanı konulduğunda özellikle de geç tanı konulursa geri dönülmez, telafisi zor, maliyeti çok yüksek, kişiyi ve aileyi yıpratan bir süreç olduğuna dikkat çekti.

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Çalışıyoruz

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediyenin çatısı altında kamu sağlığına yönelik hizmet veren Belediye Sağlık Merkezi’ni işaret ederek, “Birbirinden değerli servisi bir araya toplamış olmaktan ve böyle bir binada da kurumsal bir yapıya kavuşturmuş olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Erken Tanı İçin Yollarda
Kepez Belediyesi olarak kadın sağlığına yönelik birçok sözler verdiklerini bu sözlerden birinin de kanser taraması yapılan Mobil Sağlık Merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “Kanser Tarama Tırı, Türkiye’de bir eşi ve benzeri olmayan, hizmet verme kapasitesiyle de kendi sınırlarını aşan bir yapıya sahip. 2019 yılında bu tırı kadın sağlığı merkezine dönüştürdük. Erken tanı için bu tırımızı yollara çıkardık. Sağlık hizmetlerini mahalle mahalle hemşehrilerimizin ayağına götürdük. Erken tanı her şeyi değiştirir. Mobil Sağlık Merkezi, 2019 yılından itibaren 12 bin 500’ün üzerinde hanımefendiye kanser tarama hizmeti verdi.

Pembe Balonlar Gökyüzüne Bırakıldı
Tütüncü’nün , “Musmutlu günlerimiz, pespembe hayallerimiz olsun. Akdeniz’in mavisi kadar masmavi umutlarımız olsun. Pembe balonlar gökyüzüyle buluşsun” sözleriyle pembe balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hazal Kaya Musa Orhan davasından beraat etti

Hazal Kaya Musa Orhan davasından beraat etti