Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın Kadınlar buraya: sana yakışacak saç modeli burada

Kadınlar buraya: sana yakışacak saç modeli burada

Yüzün güzelliğini ortaya çıkaran unsurlardan biri de saçlardır. Bu haberimiz sizin için iyi olabilecek saç modelini belirlemede önemli ipucu verebilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kadınlar buraya: sana yakışacak saç modeli burada

Saç modeli ve saç kesimini seçerken yüz tipi, saç yapısı ve rengi önemli kriterler arasında yer alıyor. Yüz şekliniz, sizin için iyi olabilecek saç modelini belirlemede önemli unsur oluyor. Peki, yüz tipine göre saç modeli nasıl seçilir? Hadi hanımlar bakalım....

Saç kesimi ve saç modelini tercih ederken yüz şeklide de devreye girebilir. Aslında herhangi bir yüz şekline sahip olan herkes elbette istediği herhangi bir modeli seçebilir. Ancak modelin yüz şeklinize doğal olarak nasıl uyacağını merak ediyorsanız bu konuda uzman yorumlarına bakılabilir. Birçok insanın belirgin bir yüz şekli vardır. Genellikle altı şekle ayrılırlar: oval, uzun, kare, yuvarlak, elmas ve kalp şeklinde. Peki, yüz tipine göre önerilen saç modelleri neler? Hangi yüze en çok hangi saç modeli yakışır?

OVAL YÜZ TİPİ

OVA

Oval yüzler saç modeli konusunda biraz daha şanslıdır çünkü çoğu saç modeli bu yüz tipinde uyumlu durabilmektedir. Oval yüzler hacimli veya düz kesimleri tercih edebilirler.

KARE YÜZ TİPİ

3-226

Kare yüzler genellikle kemikli yüzlerdir. Bu nedenle elmacık kemiklerini ön plana çıkarmak önemlidir. Hafif katlı, yandan ayrımlı modeller çene hattını yumuşatır ve elmacık kemiklerini ön plana çıkarır.

YUVARLAK YÜZ TİPİ

YUVARLAK

Yuvarlak yüzler genellikle geniş görünür. Bu nedenle katlı ve hacimli modeller yüze boyut kazandırır. Makyajla birlikte hatlar belirginleştirilirse yuvarlak görünüm azalacaktır.

UZUN YÜZ TİPİ

UCUN

Uzun yüz şeklinde genellikle alın daha geniş olmaktadır. Bu nedenle hafif perçemli ve katlı kesimler uzunluğu kesebilmektedir. Dalgalı şekillendirme ile doğru stil yakalanabilir.

ÜÇGEN YÜZ TİPİ

ÜÇGEN

Üçgen yüzlerde çene dar olur ve şakaktan başlayan dalgalar hem dar çene görünümünü azaltır hem de yüze dolgunluk verir.

ELMAS YÜZ TİPİ

ELSMAS

Elmas yüz şekli kare yüzün bir farklı halidir ve genellikle kemiklidir. Elmas yüz şeklinde bob kesimler tercih edilebilir.

DİKDÖRTGEN YÜZ TİPİ

DÖKDÖRGE

Dikdörtgen yüz hem uzun gem kemikli yapıya sahiptir. Uygun saç modelini bulmak biraz zorlayıcı olabilmektedir. Bu yüz şekline sahip kişiler çene kemiğini geçmeyen perçemli kesimleri tercih edebilirler.

KALP YÜZ TİPİ

KALP-1

Kalp yüz şekli oval yüze en yakın yüz şeklidir. Elmacık kemikleri ve sivri çeneyi yumuşatan, tepeden başlayan kaküller tercih edilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Van'da feci kaza: Bebek arabası can kurtardı

Van'da feci kaza: Bebek arabası can kurtardı