Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın İzmir'de kadın cinayeti: Birbirlerine sarılıp ölümü beklediler

İzmir'de kadın cinayeti: Birbirlerine sarılıp ölümü beklediler

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, Davut Yiğitsoy (38), dini nikahla birlikte yaşadığı Seher Genç'i (31) tabancayla yaraladı, aynı silahla annesi Aysel Genç'i (62) ise öldürdü. Korkunç cinayetin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir'de kadın cinayeti: Birbirlerine sarılıp ölümü beklediler

Olay, 13 Mart'ta saat 20.00 sıralarında, Karabağlar ilçesi Ali Fuat Cebesoy Mahallesi 9593 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, uyuşturucu kullanan ve kıskanç tavırlar sergileyen Davut Yiğitsoy ile dini nikahla birlikte yaşadığı Seher Genç, son dönem sıklıkla tartıştı. Genç'e zorla uyuşturucu kullandıran, şiddet uygulayan ve bacağından daha önce de tabancayla yaralayan Yiğitsoy, eziyetlerini her geçen gün artırarak sürdürdü. Olay günü ise kahve kutusu içinde uyuşturucu kırıntısı bulan Seher Genç'in, akşam eve gelen Yiğitsoy'a, durumun hesabını sorunca ikili arasında tartışma çıktı. Seher Genç, misafir olarak yanında olan annesi Aysel Genç ile evi terk etmek amacıyla valizini toplayıp apartmanın dışına çıktı. Anne ve kızı, taksi beklerken, yanlarına gelen Davut Yiğitsoy, Seher Genç'i 7 ayrı yerinden yaralayıp, aynı tabancayla Aysel Genç'i öldürüp kaçtı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Seher Genç'i ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Aysel Genç ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, Davut Yiğitsoy'un önce Seher Genç'e ateş ettiği, ardından birbirlerine sarılan anne kızın yanına gelip silahıyla Aysel Genç'in başına ateş etmek istediği ancak tabancanın tutukluk yaptığı, 3'üncü denemesinde Aysel Genç'i başından vurduğu ve olaydan sonra otomobiline binerek uzaklaştığı görülüyor.

Davut Yiğitsoy, polis tarafından yakalanarak tutuklandı. Yiğitsoy hakkında, İzmir 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 'Kadına karşı canavarca hisle öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis, 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti' suçundan 15 yıldan az olmamak üzere hapis, 'Eziyet' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Seher Genç'in avukatı Fırat Ay, olay günü yaşananları anlatarak, "Davut Yiğitsoy, elindeki silah tutukluk yapmasına rağmen durmuyor, devam ediyor. Seher birçok yerinden yaralandı. Annesi ise başından vurularak öldürüldü. Müvekkilim sadece kendisini ve annesini değil, tüm kadınları temsil ediyor. Müvekkilim ve annesine karşı gerçekleşen 'Kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçlarının hem kadına hem de canavarla hisle olması sebebiyle, sanığın en ağır cezayı almasını istiyoruz" dedi.

Olayın ardından İzmir Valiliği de bir açıklama yaparak, "Kadın cinayetlerine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kadın cinayetlerine 'dur' diyecek, kadına yönelik şiddeti ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Görüntüler, kadına karşı şiddetin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Kadınlar, erkek şiddetine karşı seslerini yükseltmeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeşil Sol'da isim değişikliği! En güçlü olasılık HEDEP

Yeşil Sol'da isim değişikliği! En güçlü olasılık HEDEP