Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın “Bu şehri, yaşamı yeniden kuracağız!”

“Bu şehri, yaşamı yeniden kuracağız!”

Hatay’da kadın dernekleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Mor Dayanışma üyesi Selver Büyükkeleş, “Buradan sesimizi duyan her kadının deprem bölgesine gelerek ya da olduğu yerden bu zincirin bir halkası olmaya davet ediyoruz. Yaşasın Mücadelemiz, Yaşasın Kadın Dayanışmamız. Bu şehri, yaşamı yeniden kuracağız” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Bu şehri, yaşamı yeniden kuracağız!”

Türk Üniversiteli Kadınlar Merkezi Yönetim Kurulu’nun da katıldığı basın açıklamasına, Hatay’da ki kadınlar meydana akın etti.

“VAZGEÇMEDİK, VAZGEÇMİYORUZ”

Mor Dayanışma üyesi Selver Büyükkeleş, “6 Şubat depremini rant uğruna katliama dönüştüren iktidar bu kocaman yıkımın üstünü kadercilikle örtmeye çalışıyor. İktidar ve sermaye yıkılan şehirleri kendine yeni rant alanları olarak görüyor. Depremin ilk gününden beri açlığa, yoksulluğa ve soğuğa terk ettiğiniz binlerce kadın olarak yaşadıklarımızın sorumlusunun kim olduğunu biliyoruz. Bizler bu yıkıntıların ardından mücadelemizden aldığımız güçle birbirimize söz verdik; bu şehri yeniden kuracağız!  Bu yıl 8 Mart’a kaybettiğimiz binlerce kız kardeşimizin, dostumuzun öfkesi ve bizlerde yarattığı mücadele ruhuyla giriyoruz. Defne’den, Samandağ’dan, Serinyol ve Antakya’dan kadınlar olarak buradayız. Sorulacak hesabımız, kurulacak yeni yaşamlarımız için buradayız, yitirdiğimiz bütün kız kardeşlerimiz, dostlarımız için buradayız, şehrimizin her bir sokağını tekrar inşaa etmek, birbirimize yurt olmak için buradayız. Yaşamlarımızdan ve birbirimizden vaz geçmedik, vazgeçmiyoruz!” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-03-08 at 16.36.21 (1)

“ÜLKEYİ YENİDEN KURACAĞIZ”

Mor Dayanışma üyesi Selver Büyükkeleş, “Her biri kardeşimiz, akrabamız, dostumuz ve komşumuz olan enkaz altındaki yakınlarımız için her bir dakikası hayati önem taşıyan ilk günlerde hiçbir adımı atmayan devlet, şimdi ise kurulacak en ufak dayanışma ağının tam karşısında yer alarak saldırıyor. Biz bu saldırıları bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinden, kadın kurumlarına ve iradesine atanan kayyımlardan,25 Kasım’larda, 8 Mart’larda, 1 Mayıs’larda sokağa çıkan kadınların işkence edilerek gözaltına alınmasından tanıyoruz. Fakat sizde bizi günlerdir kız kardeşlerimizle kurduğumuz dayanışma ağlarından, her kadın cinayetinde doldurduğumuz mahkeme salonlarından, yasaklı dediğiniz her sokakta ki yürüyüşümüzden iyi bilirsiniz.  Yaşamlarımızdan ve birbirimizden vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz! Savaş politikaları, ırkçılıkla körüklenen göçmen düşmanlığı ve Kürt halkına yönelik saldırılar, hakkını arayan herkesin polis şiddetiyle susturulmaya çalışılması, derinleşen yoksulluk ve ücretli, ücretsiz emeğimizin sömürüsü, ekonomik krizin yoğunlaşmasıyla üstümüze yığılan bakım emeği yükünün gün geçtikçe artması, kadın katili erkeklerin cezasızlıkla ödüllendirilmesiyle körüklenen erkek şiddeti, dincilikle ve aile politikalarıyla örgütlenen LGBTI+ düşmanlığı, kar uğruna doğanın ve kentlerin talanı, depremle beraber yıkılan şehirler, evlerimiz, sokaklarımız, hayatlarımız… Patriarkal kapitalizmin yol açtığı yıkım saymakla bitmez. Bizler bu yıkıntıların ardından mücadelemizden aldığımız güçle birbirimize söz verdik; bu ülkeyi yeniden kuracağız” diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-03-08 at 16.36.23 (1)

“YAŞASIN DAYANIŞMAMIZ”

Mor Dayanışma üyesi Selver Büyükkeleş, “Öfkeliyiz, yastayız! Biliyoruz, 8 Mart 1857’de New York’ta dokuma işçisi kadınları fabrikaya kilitleyerek katledenler ile, bugün depremde halkı göçük altlarında ölüme terk edenler, bankaların para kasalarını çıkarmak için vinç yollayanlar, halkın emeğinden çalarak halka çadır satanlar aynı sermaye egemenliğidir. Hayatlarımızı yok sayan erkek egemen devlete karşı tek güvencemiz mücadelemiz, tek güvencemiz birlikteliğimizdir.  Yaşamlarımızdan ve birbirimizden vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz! Biz kadınlar insan hayatının bu denli değersizleştirildiği, pandemisinden depremine her büyük krizde bakım emeğinin üzerimize yıkıldığı, bedenlerimizin, kentlerimizin ve doğanın her bir parçasının rant alanına dönüştürüldüğü bu düzene tahammülümüz yok! Her 8 Mart olduğu gibi bugün de sokakları, meydanları dayanışmamız ve itaatsizliğimizle kuşatıyoruz. Bugün kadın ve trans cinayetlerine, nefret yürüyüşlerine, doğa talanına, savaşa, afeti katliama dönüştüren rant politikalarına karşı bir yaşam zinciri kurduk. Bu zincirin halkaları Hatay’daki kadın dayanışmasını büyüttükçe, deprem bölgelerindeki kadınların ihtiyaçlarını toplumsal talepler haline getirdikçe artacak. Birimizin daha kirpiği düşmeyene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Buradan sesimizi duyan her kadının deprem bölgesine gelerek ya da olduğu yerden bu zincirin bir halkası olmaya davet ediyoruz. Yaşasın Mücadelemiz, Yaşasın Kadın Dayanışmamız” diyerek açıklamasını tamamladı.

Songül Başkaya

WhatsApp Image 2023-03-08 at 16.36.23

WhatsApp Image 2023-03-08 at 16.36.22

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AFETİN YÜKÜNÜ  KADINLAR ÇEKİYOR

AFETİN YÜKÜNÜ KADINLAR ÇEKİYOR