Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın Bitkisel yöntemlerle istenmeyen yüz tüylerine son

Bitkisel yöntemlerle istenmeyen yüz tüylerine son

İstenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen bireyler, çeşitli yöntemlere başvurmaktadır. İşte oldukça etkili olan küçük ölçekli bitkisel çözümler..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bitkisel yöntemlerle istenmeyen yüz tüylerine son

Nihat Saraç / Akdeniz Gerçek

Özellikle yüz bölgesindeki tüylerden rahatsız olanlar, epilasyon gibi yöntemlerin yanı sıra bitkisel tedavilere de yönelebilmektedir. Kadınlarda görülen yüz tüyleri, farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu tüyleri gidermek için pek çok farklı yol bulunmaktadır. Lazer epilasyon tercih etmeyen bireyler, doğal bitkisel çözümlere de başvurabilirler. Kimyasal ürünlerin cilde zarar verme riskini en aza indirgemek adına, bu doğal yöntemler ile cildinizi yenileyebilirsiniz.

YÜZ TÜYLERİNE KARŞI ETKİLİ BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

640xauto (5)

Yulaf Ezmesi + Bal + Limon:

1 yemek kaşığı yulaf ezmesi

2 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı limon suyu

Yulaf ezmesi cilt rahatsızlıklarıyla mücadelede etkilidir ve özellikle peeling için kullanışlıdır. Bal ve limon suyuyla karıştırıldığında tüy dökülmesini destekler. Bu malzemeleri karıştırarak macun haline getirin, tüylü bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletin. Haftada bir veya iki kez tekrarlayarak yaklaşık bir ay sonra sonuçlarını görebilirsiniz.

640xauto (6)

Şeker + Su + Limon Suyu:

1 su bardağı şeker

1/4 su bardağı limon suyu

1/4 su bardağı su

Bu doğal ağda yöntemi için üç malzemeyi kaynatıp macun kıvamına getirin. Tüylü bölgeye uygulayıp çekin. 1-1,5 ay aralıklarla tekrarlayabilirsiniz.

640xauto (7)

Papaya + Süt:

Yarım su bardağı papaya püresi

1 yemek kaşığı süt

Papaya içerdiği papain enzimi ile kıl köklerini genişletip doğal dökülmeyi teşvik eder. Süt içindeki laktik asit cildi pürüzsüzleştirir. Papayayı süt ile karıştırarak macun yapın, yüze uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Haftada bir kez tekrarlayarak kullanabilirsiniz.

640xauto (8)

Arpa + Limon Suyu + Süt:

3 kaşık arpa unu

2 kaşık limon suyu

3 kaşık süt

Misket limonu cildi sıkılaştırırken, arpa cildi temizleyip tüy büyümesini yavaşlatır. Malzemeleri karıştırıp tüylü bölgeye uygulayın. Haftada bir kez kullanabilirsiniz, 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın.

wsedrftgy

Yumurta + Şeker + Mısır Unu:

1 yumurta

1 yemek kaşığı şeker

½ yemek kaşığı mısır unu

Bu malzemeleri karıştırarak soyulabilir bir maske hazırlayabilirsiniz. Yumurta akı cilt tonunu iyileştirirken, yüzeyde ince bir film oluşturarak epilasyon sürecine yardımcı olur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da bir erkek çırılçıplak dolaştı

Antalya'da bir erkek çırılçıplak dolaştı