Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın Antalya’da şiddete isyan! Kadınlardan ne istiyorsunuz?

Antalya’da şiddete isyan! Kadınlardan ne istiyorsunuz?

Antalya’da eski sevgilisinin sistematik şiddetine ve ısrarlı takibine maruz kalan E.B.K, eski sevgilisi E.C. hakkında suç duyurusunda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da şiddete isyan! Kadınlardan ne istiyorsunuz?

Arda KIR/ÖZEL HABER

Antalya’da yaşayan E.B.K isimli kadın, eski sevgilisi E.C. tarafından uzun süredir sistematik şiddete uğruyordu. E.C., E.B.K ile ayrıldıktan sonra ısrarlı takibini sürdürmüştü. Konuyla ilgili birçok şikayette bulunan E.B.K., E.C.’nin tehditleri sebebiyle şikayetinden vazgeçmişti. E.C.’nin tüm bunlara rağmen ısrarlı takibin sürdürmesi sonrası avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunan E.B.K. duruma isyan etti. E.C.’nin kişisel verilerini rıza dışı paylaşılması, kasten yaralama, tehdit, şantaj, hakaret, özel hayatın gizliliğinin ihlali, mala zarar verme, ısrarlı takip suçlarını işlediği ifade edildi. Antalya 1. Aile Mahkemesi tarafından E.C.’ye uzaklaştırma kararı verilmesine rağmen E.C.’nin E.B.K.’nın evinin önünde birçok kez görüldüğü belirtildi. Yine E.C.’nin mail ve sahte sosyal medya hesapları üzerinden E.B.K’yı mesaj yolu ile rahatsız ettiği ve E.B.K.’ya ait olan fotoğrafları rıza dışı şekilde paylaştığı da ifade edildi. Suç duyurusunda; “E.B.K.’nın gerek sosyal hayatta, gerek sosyal medyada, gerekse arkadaşları arasında itibarı kalmamıştır. Birden fazla telefon taşıyan ve evindeki tabletinden bu sahte hesap açma işlemlerini gerçekleştiren şüphelinin bir an evvel durdurulması gerekmektedir. Şüpheli birçok defa ifadeye gelmiş̧, telefonunu sunmuş̧ ancak bu sunduğu telefon içinin çoktan temizlendiği telefon olduğundan herhangi bir veri elde edilememiştir” ifadeleri kullanıldı.

SUÇLU ecccc

CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

E.C.’nin E.B.K.’ya karşı uyguladığı sistematik şiddetin yanı sıra, çoğunluğu sosyal medya üzerinden olmak üzere, birçok rahatsız edici mesaj atması, E.B.K.’nın tüm hayatını olumsuz yönde etkilediği belirtilirken; E.C.’nin evinde arama yaptığı öğrenildi. Armanın ardından E.C.’nin gözaltına alındığı savcılıkta yapılan işlemlerin ardından da tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. Bunun yanı sıra soruşturmanın devam ettiği ifade edilirken E.B.K.’nın hayatını kötü yönde etkileyen ve bir çok tehdit mesajı atan E.C.’nin en ağır cezayı alması talep edilirken E.B.K.’nın can ve mal güvenliğinin koruma altına alınması istendi E.C. verdiği ifadede, “Kendisi beni her türlü iletişim araçlarından, sosyal medya hesaplarından engellediği için kendisine ulaşmak adına farklı maillerden ve numaralardan aradığım mesaj attığım doğrudur. Çünkü ben kendisini çok seviyorum, bana göstermiş olduğunuz ekran görüntülerindeki mesajların ve aramalarımın hepsi kendime aittir, bu mesajlarda ben her ne kadar E.B.K’ya hakaret etsem dahi aramızdaki konuşma tarzı bu şekildedir. Biz konuşurken birbirimize hep küfrederiz, olay ile ilgili olarak söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Üzerime atılı suçlamaları bu hali ile kabul ediyorum” dedi.

avukat melih küçükçapraz

“CAYDIRICI BİR CEZA ALMALI”

E.B.K.’nın avukatı Melih Küçükçapraz, “Henüz mahkeme aşamasına geçmemiş ve soruşturma aşamasında olan bu dosyadaki vahim durum neticesinde verilecek cezanın boyutu önemlidir. Nitekim kadınlara yönelik bu benzeri olayların tekrarlanmaması için ve ‘bana bir şey olmaz’ düşüncesiyle benzer hareketler sergileyen diğer kişiler bakımından verilecek cezanın caydırıcı olması gerektiği kanaatindeyiz” açıklamasında bulundu.1-717

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer'de Cumhuriyet'in 100. Yıl coşkusu çok konuşulacak

Kemer'de Cumhuriyet'in 100. Yıl coşkusu çok konuşulacak