Kentimize yönelik olarak devam eden korkunç göç hareketini durduracak henüz bir güç yok ortada.
Bu nedenle kentimiizde hastanelerimiz başta olmak üzere, tüm kurumlarımı büyük bir vatandaş ve yabancı salgını altında. insanlar işlerinin görülmesi için bilhassa resmi kurumlarda sıkıntı yaratan yığılmalara neden oluyor.
Bazı ilgili ve yetkili çevrelerden alınan bilgilere göre; mesela Antalya'da bir hastanemize bir günde en az 30.000 civarında vatandaşın baş vurduğunu öğreniyoruz.
Özellikle doğu ve güney doğudaki deprem olayları sonucunda bu yükün daha da arttığı ortadadır.
Hastanelerden randevu almanın adeta hayal oluğu günümüzde hastane polikliniklerinde binlerce hastanın kuyrukta beklediğini görmek; aynı zamanda toplum üzerinde bir psikolojik travma yarattığını da işaret etmeliyiz.
Zaman zaman doktorlarımızın ve hemşirelerimizle birlikte diğer hastane personelinin, hatta güvenlikte görevli beli silahlı koruma görevlilerinin bile bazı hasta sahiplerince dövülüp sövüldüğü, darp edildiği, saldırganların gerekli cezaları almadıkları, kökten bir çözüm getirilmediği günümüzde hastanelerimizdeki muhtemel vahşetlerin sonlandırıldığına dair bir emare. görülmüyor kanaatindeyim. Diğer taraftan zaman zaman; bazı basın ve yayın organlarınca deşifre edilen haberler nezdinde, çok sayıda doktorumuzun ve sağlık personelinin de yabancı ülkelere çıkış yaptığı gerçeği; hastanelerimizdeki randevu almanın ve hastanelerimizde bir türlü eritilemeyen kuyrukların azmasına sebep olmaktadır.
BU MANZARANIN İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN ÇÖZÜM YOLLARI DA ŞÖYLEDİR:
1)Devlet ve hükümet politikasıyla göçün engellenmesi,
2) Hastanelerimizin ve personelin yeni baştan planlanarak hayata geçirilmesi,
3) Okulundan mezun olup atanamayan ara insan gücünün ve tüm doktorlarımız İçin ulusal bir çağrı yapılarak; araç gereç ve istihdamın da sağlanarak hastanelerimizde yeni bir rehabilitasyon planlanmasıyla etkin çalışma yapılması.
4) Tüm hastane personeline hizmet içi eğitim yapılarak doktor, hemşire, hasta üçgeninin kurulması, hastanelerle ilgili her türlü fiziki tedbirlerin alınması.
5) Halkın kültürel profilindeki yetersiz halinin de dikkate alınarak randevularda manuel sistemin devreye sokulmak suretiyle insan ve hasta haklarının korunması ilkelerinin öne çekilmesi esasına bağlı kalınması, bu ve benzeri çözüm şifrelerinin çalıştırılmasıyla hastanelerde ana çözüme ulaşılabilecektir.