Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber “Rehavete kapılmamalıyız”

“Rehavete kapılmamalıyız”

-Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin Antalya'ya ve bölgeye doğrudan etkisi bulunmadığını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Rehavete kapılmamalıyız”

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, hafta içinde İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı. Depremin İstanbul depreminin Antalya'ya ve bölgeye doğrudan etkisi bulunmadığını kaydeden Çeltik her şeye rağmen rehavete kapılmamamız gerektiği uyarısında bulundu.

ANTALYA’YI DOĞRUDAN ETKİLEMEZ

Bayram Ali Çeltik, şöyle konuştu: “İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem Kuzey Anadolu Fayı'nın Kuzey kolunun batı kısmında gerçekleşmiştir. Depremin bu kadar hissedilir olmasının sebebi büyük ölçekli depremlere yakın, orta büyüklükte bir deprem olmasındandır. Ayrıca şehirlerin bu büyüklükteki bir depremden bu kadar etkilenmiş olmasının sebebi, genç çökeller üzerinde kurulması ve sığ deprem olmasındandır. Bugün yaşanan depremin Antalya'ya ve bölgemize doğrudan etkisi bulunmamaktadır.”

JEOLOJİ BİLİMİ DİKKATE ALINMALI

“Bu bölgeyi etkileyecek olan depremler: Fethiye Burdur fay zonu, Kemer- Korkuteli-Döşemealtı fay zonu-Aksu fay zonu- Kıbrıs Girit hendeği üzerinde gerçekleşenlerdir. Hiç şüphesiz Antalya'nın batısı, doğusundan daha fazla etkilenecektir ki bunu antik kentlerin yazıtlarına baktığımızda net olarak görebiliyoruz. Rehavete kapılmamalıyız. İmara açılması planlanan, kentsel dönüşümü planlanan bölgeler için, öncelikli olarak, faya yakınlığı uzaklığı, sıvılaşma riski, heyelan riski, yeraltı suyu durumu v.b. bakılmalı. Jeoloji bilimi dikkate alınmalıdır.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 ‘Karyağdı’ armudu hasadı başladı

‘Karyağdı’ armudu hasadı başladı