Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya ANTALYASPOR HAFRİYAT TARTIŞMALARINA NOKTA KOYDU

ANTALYASPOR HAFRİYAT TARTIŞMALARINA NOKTA KOYDU

Antalya'da hafriyat yolsuzluğu ilgili çarpıcı açıklamalar peş peşe yapılırken, iddiaların odağındaki isimler arasında olan Antalyaspor Derneği Başkanı Aziz Çetin bugün sessizliğini bozdu.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ANTALYASPOR HAFRİYAT TARTIŞMALARINA NOKTA KOYDU
KAYNAK: Dilan Andıç

Antalya Biriketçiler, Nalburiyeciler, İnşaat Malzemeleri ve Hafriyatçılar Odası Başkanı Özgür Bucaklı'nın 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü oda yönetimi ve Antalyaspor hakkında yaptığı çarpıcı açıklamaların ardından iddiaların odağındaki isimler peş peşe basın açıklaması gerçekleştirdi. Söz konusu hafriyat dosyası hakkında oda yönetimiyle ters düşen Özgür Bucaklı'nın en büyük iddiası Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Aziz Çetin'e yönelik oldu. 

Hafriyat iddialarında ismi geçen Başkan Çetin bugün basın açıklamasında uzun süredir sürdürdüğü sessizliğini bozdu. Başkan Çetin, “Hafriyat Odası Başkanı Özgür Bucaklı'nın Antalyaspor’a 1 TL dahi katkısı olmadı. Basın açıklamasından sonra eski borçlarına karşı gönderdiği 9 bin TL vardır” dedi.


POPÜLERLEŞME ARACI OLACAK

Antalya kent gündeminden çıkıp ülke gündemde ses getiren hafriyat tartışmasında sular durulmuyor. Hem kendi yönetimi hem de Antalyaspor yetkililerini hedef alarak basın açıklaması düzenleyen Hafriyatçılar Odası Başkanı Özgür Bucaklı’ya Aziz Çetin’in iddialarına yanıt geldi. Basın açıklamasında konuşan Başkan Çetin, “Biz saçma sapan, aslı astarı olmayan iddialarla ilgili sonuna kadar bekledik. Yönetim kurulu üyeleri ve taraftar basın açıklaması yapmamız istedi. Ama biz bize yapılan her saldırıya karşılık bunu yapsaydık, karşımızdaki popüler olmayan, sosyal etkileşimi az olan, takipçi sayısı az olduğundan dolayı yaptığı haberi WhatsApp gruplarından dağıtan, Euro için bu bir popülerleşme aracı olacaktı” dedi.

ANTALYA’YI KAZSAN BÖYLE BİR PARA YOK

Hafriyat Odası Başkanı Özgür Bucaklı’nın gündeme getirdiği 1 milyar TL’lik yolsuzluk iddiasının bir algıdan ibaret olduğunu, böyle bir rakamın olmadığını savunan Başkan Çetin, “Bütün Antalya’yı kazsan böyle bir rakam elde edemezsin. Biz belgeler ile konuşuruz. Biz buraya geldiğimiz zaman ‘Antalyaspor’dan rant sağlayanları bir daha buraya sokmayacağız’ dedik. Gidenler geriye tekrar dönemeyecekler” dedi.  

“BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ”


Antalyaspor’un yanında olmak için basın toplantısında Antalyaspor formasıyla çıkan Özgür Bucaklı’nın 1 TL bile katkısının olmadığını, basın açıklamasının ardından eski borçlarından dolayı 9 bin TL gönderdiğini söyleyen Başkan Çetin, “Geldiğimiz zaman dedik ki bir hafriyat işi var düzeltilmesi gereken. Ben müteahhit olan Rıdvan Güzel’den hafriyatın başına geçmesini rica ettim o da, ‘Bana ateşten gömlek giydiriyorsunuz. Ama sizi çok sevdiğim için bu işi yapacağım. Unutmayın sonunda bana çaldı diyecekler’ dedi. Biz göreve gelene kadar Antalyaspor Derneği, Antalyaspor A.Ş’ye 2 defa para göndermiştir. Hafriyattan Antalyaspor A.Ş’ye 1 TL para gitmemiştir. 2021 yılında 7 milyon TL hafriyat geliri var, 6 milyon 409 bin TL gideri var. Belediyeye de 2 milyon 733 bin TL borcu var. Borçla biz hafriyatı aldık. Kimse geçmişi sorgulamadı. Bu hafriyatın parası nerede? Hafriyatı eksi 1.5 milyon TL ile aldık. 7 ayda 55 milyon TL civarında bir tahsilat yapıldı. Bu demek ki yapılabiliyormuş.  Özgür Bucaklı dava açtı ve mahkeme durdurma kararı verdi. Biz 7 ay iş yapamadık. Şubat ayından bu yana hafriyat Antalyaspor’da değil Antalya Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Antalyaspor yüzde 24 ortağıdır. 2021’de 7 milyon tahsil edilen yerden 2022 yılında 55 milyon TL tahsil edildi. Böyle bir rantın olma şansı var mı? Bu birilerini rahatsız etti” dedi.

AMACIMIZ ANTALYASPOR’U HAKETTİĞİ YERE GETİRMEK

Antalyaspor yönetimine gelemden önce Antalyaspor kapılarının herkese kapalı olduğunu ama şu dönemde işleyişin daha şeffaf yürüdüğünü söyleyen Başkan Çetin, “Ben Antalyaspor anonim şirketinin başkanıyken Antalyaspor derneğinin hesaplarını göremezdim. Kapalıydı. Şu an hesaplarımız hem vakfa hem de anonim şirkete açık. Bizim yatak odamız muhasebemizdir. Ben her zaman her şeyi açıklamaya hazırım. Evrakla konuşuruz. Genel Kurulda boğazımdan haram bir kuruş lokma geçmeyecek dedim. Bir siyasi kurum veya kuruluşla ne benim ne de bir akrabamın ilişkisi yok” dedi.  Antalyaspor’un dokunulmaz bir yer olduğunu ve ne zaman dokunulmaya başlandığına yönelik açıklama yapan Aziz Çetin, “Eski Başkan Sabri Gürel bir gün ‘derneğin kasasında 1 milyon EURO varmış’ dedi. Ben hesabın herkese açık olduğunu kendisine söyledim. Paranın olmadığı ortaya çıktı. O 1 milyon sonra “Kayıp milyon TL nerede” diye haber yapılmaya başlandı. Sonra bunu 3 milyon EURO yaptılar. Bu rakam en son 1 milyar TL’ye kadar dayandı. Dedikler ki evraklar nerede? Hangi evraktan bahsedeceğiz? Sonra bir zat çıkıp dedi ki, ‘Antalyaspor pasta olduğunu ve gel beraber yiyelim’ demişim. Ben bu şahsı tanımam, etmem. Sen benim yanıma nasıl gelebilirsin? Beraber oturabileceğim bir insan değil. 1 kere yan yana gelmişimdir. Hafriyatı yöneten B.Ö. ile tartışma yaşanmış. Gel bizi barıştır diye de ricacı olmuştu. Kendisiyle kulüpte oturduk barıştırdık. Bir diğer konu da benim hakkımda suç duyurusunda bulunduğunu, aynı zamanda CİMER'e 216 tane şikayetinin bulunduğunu söylemişti. Benim hakkımda bir suç duyurusu yok ama ben onun hakkında suç duyurusunda bulundum. CİMER'e de 1 defa şikayet yapmış” dedi.

DEVİR BİZİM DEVRİMİZ


Önceki yönetim döneminde 3 yılda 3 milyon 271 bin TL net gelir elde edilirken, kendi döneminde 2 yıllık sürede 108 milyon 592 bin TL ciroya ulaştığını, tüm masraflar çıktıktan sonra 61 milyon TL net gelir elde edildiğini belirten Başkan Çetin,  43 milyon TL takipli alacaklarının olduğunu söyledi. Geçici olarak Antalyaspor’a zarar verilmek istendiğini ifade eden Başkan Çetin, Savcılık tarafından haklarında başlatılan bir soruşturma olmadığını da sözlerine ekledi. Basın açıklamasından bir gün önce basın mensuplarının karşısına geçen Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer için, “200 milyon TL temlik getirsin hafriyat işini alsın. Ben devretmeye hazırım” diyen Başkan Çetin, “Devir bizim devrimiz, devrin Antalyaspor’un çocuklarının devridir. Antalyaspor bu kenelerden kurtulacak. Hakkımızda herhangi bir soruşturma ya da şikayet yok” dedi.

İSTİFA ETMİYORUZ


Basın açıklamasında konuşma yapan Rıdvan Güzel, son günlerde gündem olan tartışmaların rahatsızlık verdiğini, bu sistemi kurmakla kendi ayağına sıktığını ifade etti. Bu günlerin yaşanacağını önceden tahmin ettiğini söyleyen Rıdvan Güzel, “Aziz Başkan beraber olalım dedi. Bize eksik yapıyorsunuz deselerdi ben de kabul ederdim. Onların söylediklerine asla katılmıyorum. Ben hangi belediyeden ne kadar ruhsat alındığını bilmem. Kaç bin metreküp kazı alanı var onu da bilmem. Bunlar ruhsat alım belgesinde var. Biz Antalyaspor Hafriyat Şirketi'ne gelmiş olan evrakı biliriz. Bizim elimizde böyle bir veri yok. Ben şahsım Kundu’da bir projeden dolayı 1 milyon 614 bin TL çek verdim. Buradan da söylemek istiyorum. İstifa etmiyoruz” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de 208 bin ürün denetlendi: 848 milyon lira ceza kesildi!

Türkiye'de 208 bin ürün denetlendi: 848 milyon lira ceza kesildi!