Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya Sanat Merkezi dolandırıcılık iddialarına yanıt verdi: Şikayetçi olacağız

Antalya Sanat Merkezi dolandırıcılık iddialarına yanıt verdi: Şikayetçi olacağız

Antalya'da faaliyet gösteren bir sanat merkezinin kapanmasının ardından 800 müşterinin toplamda 60 milyon liralık icra takibiyle karşı karşıya kalınmasına yönelik iddialar kurumun vekili tarafından reddedildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Sanat Merkezi dolandırıcılık iddialarına yanıt verdi: Şikayetçi olacağız
KAYNAK: Dilan Andıç

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olan Antalya sanat merkezi geçtiğimiz aylarda çalışmalarını son vermişti. 13 yıldır farklı kültür sanat alanında ders veren Kurs merkezinin kapanmasının ardından son 4.5 yılda kurs merkezine kayıt yaptırmış tüm kursiyerlere icra takibi başlatıldı öne sürülmüştü. Yapılan icra takiplerinde 50 bin TL ve 120 bin TL aralığında mağdurlara farklı tutarlarda icra takibi başlatıldığı öne sürülmüştü. Ödemelerini eksiksiz yaptıklarını hatta alamadıkları derslerin dahi ödemelerini yaptığını ifade eden mağdurlar, aslında alacakları olduklarını ancak kendilerine gelen icra tebligatları ile borçlu gösterildiklerini açıklamıştı. 26 Ağustos 2024 tarihinde ‘MEB Kılıflı Dolandırıcılık’ başlığıyla gündeme taşıdığımız haberin ardından sanat merkezi vekili Akdeniz gerçek gazetesine açıklama yaptı.

Antalya Sanat Merkezi dolandırıcılık iddialarına yanıt verdi: Şikayetçi olacağız

AÇIKÇA BELİRTİLDİ

Ülke genelinde halen devam eden ekonomik koşullardan kaynaklı yaşanan bazı olumsuz gelişmeler nedeniyle sanat merkezinin faaliyetine ara verildiğini söyleyen kurum vekili, ¨Sanat merkezine kayıt yaptırıp mezun olan öğrenciler dışında geçici heves ile kayıt yaptırıp devam etmeyen ve bu devam etmeme kararını da yazılı şekil şartına bağlı olarak yazılı başvuru ile haklı nedenlere dayalı olarak sözleşmeyi fesh etmeyen öğrenci ve velilere karşı icra takibi başlatılmıştır. Tarafların hür iradeyle imzaladıkları sözleşmede, ücret talep edilebileceği ve yine ders saati ücretlerinin artış gösterebileceğinin açıkça yazılmasının yanında hangi dersin kaç saatlik bir programa denk geldiği ve sair diğer tüm hususlar açıkça belirtilmiştir. Nitekim müvekkil sanat merkezinin eğitim programı yıllık veya dönemlik olmayıp ders saati olarak kabul edilen bir eğitim ve öğretim programı olup ücretlendirme de bu programın toplam ders saati üzerinden yapılması gerekmektedir.

Antalya Sanat Merkezi dolandırıcılık iddialarına yanıt verdi: Şikayetçi olacağız

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Suç duyurusunda bulunan birçok kişinin kurum ve kişiler hakkında ‘dolandırıcı’ ifadelerini kullanılması gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağını belirten kurum vekili, ¨Kurumdan eğitim hizmeti almak isteyen kişilere 5 sayfalık bir sözleşme hazırlanıyor ve sözleşmede önemli yerler kalın harflerle belirtiliyor. İcra takip dosyası ile karşı karşıya gelen birçok kişi bize ulaşarak herhangi bir sözleşmeye imza atmadıklarını söylüyorlar. Onları da elbette anlıyoruz. Bu durumlarda açılan dosyada sözleşmenin görüntüleri onlarla paylaşıp olası bir kafa karışıklığının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu şekilde birçok kişi sözleşme altına kedni ıslak imzasının olduğunu görüyor. Birçok yerde 800 kişi için bir icra takip dosyası açıldığını söylüyor ama o kadar değil. Şu anda mevcut dosya sayısı 343. Kurumumuzun kültür sanat ekinlikleri kapsamında MEB onaylı eğitimleri oluyor. Örnek olarak sertifika alabilmek için 512 saaatlik bir eğitim programından geçilmesi gerekiyor. Bu da sözleşmede yer alıyor. Sana merkezi görüşmelerinde de bu belirtiliyor. Bazı kursiyerler bir kuru, yani 66 saat gibi bir eğitimi bitirdikten sonra kursa gelmeyi bırakıyor. Burada sözleşmede verilen bir maddenin dşına çıkıyor ve 51 bin TL olan cayma bedeli yansıtılıyor. Sanat merkezi aleyhine,  takip borçlularının oluşturdukları sosyal medya platformlarının etkisinde kalmış, takip borçluları ile yapılan ve takibe esas alınan sözleşmeden haberdar olmayan kurum veya kuruluşların da karalama kampanyasını yürütenlerin yanındaymış gibi görülmeleri müvekkilimin şirket organlarını üzdü¨ şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okullarda uyum haftası için bugün ilk zil çaldı!

Okullarda uyum haftası için bugün ilk zil çaldı!