Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalyaspor'un Başı Dertten Kurtulmuyor

Antalyaspor'un Başı Dertten Kurtulmuyor

Hafriyat yolsuzluğu iddiaları, transfer yasakları, locada şiddet ve kaybedilen maçlar. Son dönemlerde sıkça gündemde olan Antalyaspor, Süper Lig’de son maçta Başakşehir karşısında 2-0 önde olduğu karşılaşmada 5-2 mağlup olunca sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalyaspor'un Başı Dertten Kurtulmuyor
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Antalyaspor Süper Lig’in 4.haftasında deplasmanda Başakşehir ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan Antalyaspor skor 2-0’a getirdi. Skoru koruyamayan Antalyaspor, Başakşehir karşısında 5-2’lik farklı bir skor ile maçı kaybetti. Alınan mağlubiyet sonrası Antalyalı spor muhabiri Yunus Aydın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda takım yönetimden hocaya kadar değişim olması gerektiğini belirtti. Aydın yaptığı paylaşımda, ‘Antalyaspor’da yönetimden hocasına kadar değişim yaşanmalı! Saha dışındaki hafriyat / rüşvet iddiaları ayrı, altyapı krizi ayrı, transfer yasağı ayrı! Sahadaki rezil oyunu saymıyorum bile! Bu kulübü bu hale getirenlere yazıklar olsun!‘ ifadelerine yer verdi.

Antalyaspor'un Başı Dertten Kurtulmuyor

SON ZAMANLARDA ÇOK ŞEY KAYBETTİ

Antalyasporlu taraftar, takımın son zamanlardaki kötü gidişatından ve alınan mağlubiyetten sonra sosyal medya üzerinden yönetimi sert bir dille eleştirdi. Antalyaspor taraftarı olan Nevzat Aytekin yaptığı paylaşımda, ‘‘Son zamanlarda bu arma çok şey kaybetti kaybettiklerinin yanında 5 gollü mağlubiyetin esamesi okunmaz. Armanın bu duruma gelmesinde emeği katkısı olan herkesin eseridir bu durum’’ ifade etti.

Antalyaspor'un Başı Dertten Kurtulmuyor

BİRİLERİ NEMALANIRKEN NE SKORU 

Bir diğer Antalyaspor taraftarı Mehmet Ali Gür ise alınan mağlubiyet ve son zamanlarda yaşanan hafriyat tartışmalarında Antalyaspor üzerinden haksız kazançlara tepki gösterdi. Gür, ‘’Birileri Antalyaspor üzerinden nemalanırken insanlar skor tartışıyor? Yahu siz iyi misiniz? Skorun, başarının ne önemi var? Antalyaspor elden giderken, birileri Antalyaspor üzerinden kazanç elde ederken, 'birileri sen çok yedin az da biz yiyelim derken ne skoru'?’’ dedi.

Antalyaspor'un Başı Dertten Kurtulmuyor

BAŞKAN BUCAKLI DOSYAYI AÇTI

Geçtiğimiz günlerde Antalya Biriketçiler, Nalburiyeciler, İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı Antalyaspor yönetimi hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Bucaklı, Antalyaspor Hafriyat Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yöneticilerinden olduğu iddia edilen Bahattin Özkesemen'in esnafa yönelik mafyavari tehditlerde bulunduğunu iddia etti. Ayrıca, belediye ile yapılan anlaşmalarda usulsüzlükler olduğunu ve bu süreçlerin oda üyelerine zarar verdiğini vurguladı. 
Bucaklı'nın ifadeleriyle, 1 milyar TL üzerinde paranın Antalyaspor'a gitmediği, kişisel çıkarlar doğrultusunda kullanıldığı iddia edildi.

Antalyaspor'un Başı Dertten Kurtulmuyor

OLAN BENDEN SONRA OLDU

Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer ise iddialara cevap verdi. Gencer, “O dönem Osmanlıspor Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdik. Takıma hafriyattan 15 milyon TL gelir geldiğini söyledi. Biz de bu sistemi Antalyaspor’a getirmek için Menderes Türel’in de olduğu bir toplantı yaptık. Sistemi anlattık. Onay alınca da yönetim kuruluna sunduk. Yönetim kurulu üyelerim tarafından 300 milyon TL taahhüt ettiler. Sisteme talip olmak istediler. O zaman 50 milyon borcumuz yoktu. O zaman bir de Ronaldinho getireceğimiz konuşulunca bize ‘durun’ dediler. Sonra bizi çöp sepetine attılar. Cebinden 2-3 milyon TL'yi çekinmeden Antalyaspor’a bırakacak kişileri kapının önüne bıraktılar. ‘Daha iyisini yapacağız’ dediler. Benden sonra hafriyat işleri dernek ile büyükşehir arasında ilerledi. Bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekir, hafriyat işleri olmadan Antalyaspor’un düzelmesi imkansızdır. En hızlı şekilde sorun çözülmelidir. Başka çıkış noktamız yok” dedi.

Antalyaspor'un Başı Dertten Kurtulmuyor

GİDENLER GERİYE DÖNEMEYECEK 

Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin de Hafriyat Odası Başkanı Özgür Bucaklı’nın gündeme getirdiği 1 milyar TL’lik yolsuzluk iddiasına sessiz kalmadı. Çetin, Bütün Antalya’yı kazsan böyle bir rakam elde edemezsin. Biz belgeler ile konuşuruz. Biz buraya geldiğimiz zaman ‘Antalyaspor’dan rant sağlayanları bir daha buraya sokmayacağız’ dedik. Gidenler geriye tekrar dönemeyecekler” dedi. 

Antalyaspor'un Başı Dertten Kurtulmuyor

2 MİLYON EURO’LUK ÖDEME YAPILMADI 

Antalyaspor’un hafriyat iddialarının yanı sıra transfer yasağıyla da başı dertte. Takımdan ayrılan futbolcular ödenmeyen borçlardan dolayı Antalyaspor hakkında FIFA’ya suç duyurusunda bulundu. FIFA’nın yaptığı değerlendirmeler sonucundan Antalyaspor’a transfer engeli getirildi. Zymer Bytyqi’nin şikayeti sonucunda Antalyaspor, 1.7 milyon Euro ceza ile karşı karşıya kaldı. Ayrıca, Britt Assombalonga'ya olan 250 bin Euro’luk borcun ödenmemesi nedeniyle FIFA, kulübe ikinci bir transfer yasağı getirdi. Toplamda 2 milyon Euro’luk bir ödeme yapması gerekiyor.

Antalyaspor'un Başı Dertten Kurtulmuyor
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Antakya'da depremzedelerin prefabrik evi yandı

Hatay Antakya'da depremzedelerin prefabrik evi yandı