Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Zam dalgası vurdu: Artık yemeklerde yok! Ürünün litresi 300 TL'ye yükseldi

Zam dalgası vurdu: Artık yemeklerde yok! Ürünün litresi 300 TL'ye yükseldi

Zeytinyağı, enflasyonun etkisiyle geçen yıl 60-70 TL iken bu yıl 250-300 TL'ye kadar çıkarak mutfaklarda vazgeçilmez olmaktan uzaklaşıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zam dalgası vurdu: Artık yemeklerde yok! Ürünün litresi 300 TL'ye yükseldi
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

İstanbul Planlama Ajansı'nın son araştırmasına göre, zeytinyağı fiyatlarındaki yıllık artış oranı dikkat çekici bir seviyeye ulaştı. Geçen yıla kıyasla zeytinyağı litre fiyatları önemli ölçüde yükselerek tüketicileri zor durumda bıraktı. Milli Gazete'de yer alan habere göre, hanelerin sık kullandığı bazı ürünler arasında öne çıkan zeytinyağında bir önceki yılın Ağustos ayına göre %144,37'lik bir artış görüldü.

Zeytinyağı Fiyatlarında Çarpıcı Artış: %144,37'lik Yükseliş

Geçen yıl litre başına 60-70 TL civarında satılan zeytinyağı, bu yıl 250-300 TL seviyelerine kadar çıktı. Her yıl yaklaşık 20 litre zeytinyağı tüketen bir aile, bu yıl 6,000 TL'ye kadar zeytinyağı almak zorunda kaldı. Zeytinyağı fiyatlarındaki bu çarpıcı artış, tüketicileri ekonomik olarak zor bir duruma soktu. İstanbul Planlama Ajansı'nın verileri, zeytinyağı fiyatlarındaki bu dramatik yükselişin genel ekonomik tabloyu nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor.

ekran-alintisi-2

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Blinken Türkiye'ye geliyor!

Blinken Türkiye'ye geliyor!