Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Resmi Gazete'de yayımlandı: İki yeni idare mahkemesi kuruluyor

Resmi Gazete'de yayımlandı: İki yeni idare mahkemesi kuruluyor

Adalet Bakanlığı, Burdur ve Karabük illerinde yeni idare mahkemelerinin kurulmasını Resmi Gazete'de duyurdu. İşte detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Resmi Gazete'de yayımlandı: İki yeni idare mahkemesi kuruluyor
KAYNAK: AA

Adalet Bakanlığı'nın aldığı karara göre, Burdur ve Karabük illerinde yeni idare mahkemelerinin kurulmasına dair detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yargı Çevrelerinin Belirlenmesi

2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun'a göre, İçişleri, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıklarının görüşleri alınarak Burdur İdare Mahkemesi'nin kurulması ve yargı çevresinin Burdur olarak belirlenmesi ile Karabük İdare Mahkemesi'nin kurulması ve yargı çevresinin de Karabük olarak belirlenmesine karar verildi.

Adalet Bakanı Tunç'tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni idare mahkemelerinin kurulmasının vatandaşların adalet hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlamayı, yargının etkinliğini ve verimliliğini artırmayı amaçladığını belirtti.

İdare Mahkemelerindeki Artış

Bakan Tunç, 2002 yılında ülke genelinde toplam 60 idare mahkemesi bulunduğunu, 2024 yılında ise 33 yeni idare mahkemesinin kurulmasıyla bu sayının 214'e yükseldiğini ifade etti. Yeni idare mahkemelerinin ülke ve yargı teşkilatına olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
16 ilin valisi değişti: Valiler kararnamesi yayımlandı!

16 ilin valisi değişti: Valiler kararnamesi yayımlandı!