Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem YSK seçim takvimine göre itiraz süresi bugün sona eriyor

YSK seçim takvimine göre itiraz süresi bugün sona eriyor

YSK'nin belirlediği seçim takvimi kapsamında, geçici aday listelerine ve sandık kurulu üye listelerine yapılan itirazların süresi bugün sona eriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YSK seçim takvimine göre itiraz süresi bugün sona eriyor
KAYNAK: ANKA

YSK'nin 31 Mart yerel seçimleri için belirlediği seçim takvimi sürecinde önemli bir adım daha atılıyor. Geçici olarak ilan edilen aday listelerine ve sandık kurullarında görev alacak üye listelerine itirazlar için tanınan süre bugün saat 17.00’de doluyor.

İtirazlar ve Süreçler

Geçici aday listelerine veya sandık kurulu üye listelerine yönelik yapılan itirazlar, siyasi partilerin ve bağımsız adayların seçim sürecindeki en önemli haklarından biri. Bu kapsamda, ilçe seçim kurulları ve il seçim kurulları tarafından verilecek kararlar büyük bir öneme sahip.

26 Ocak Pazartesi gününe kadar ilçe seçim kurullarına, büyükşehir belediye başkan adaylığı için ise il seçim kurullarına yapılan itirazların karara bağlanması bekleniyor. Ardından, ilgili mercilerin kararlarına karşı yapılabilecek son itiraz süresi 28 Şubat'ta sona erecek.

Diğer Süreçler ve Hazırlıklar

Seçim sürecinde sadece adaylık başvuruları ve itirazlarla sınırlı kalmıyor. İlçe seçim kurulları, özellikle seyyar sandık oluşturma ve yatağa bağımlı seçmenlerin kaydı gibi önemli görevleri üstleniyor. Bu çalışmaların tamamlanması da 28 Şubat Çarşamba gününe kadar devam edecek.

Sonrasında ise seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı başlayacak, aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin tamamlanması için siyasi partilere süre verilecek ve kesin aday listeleri açıklanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2 yaşındaki Elif'in ilk kayak heyecanı

2 yaşındaki Elif'in ilk kayak heyecanı