Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Emlakta EİDS dönemi başladı! ‘E-Devlet izni gerekecek’

Emlakta EİDS dönemi başladı! ‘E-Devlet izni gerekecek’

Emlak sektöründe sahte ilanların önüne geçmeyi hedefleyen EİDS, gayrimenkul ilanlarının güvenilirliğini artırmak için geliştirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emlakta EİDS dönemi başladı! ‘E-Devlet izni gerekecek’
KAYNAK: İHA

Emlak dünyasında önemli bir yenilik olarak karşımıza çıkan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), gayrimenkul ilanlarının güvenilirliğini artırmak için tasarlandı. Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı'nın açıklamalarına göre, bu sistem sayesinde ilan portallarında sadece tapusu olan ve mal sahibinin onayını aldığı doğrulanmış ilanlar yayınlanabilecek.

E-devlet Üzerinden İlan İzni Zorunlu Hale Geliyor

Özelmacıklı, sistemin işleyişine dair detayları paylaştı: "Taşınmaz sahibi, e-devlet üzerinden ilan verme izni alarak ilan verebilecek. E-devlet üzerinden yapılacak yetkilendirmeler 3 ay sürecek ve hem satılık hem de kiralık taşınmazlar için zorunlu olacak. Tapusuz taşınmazlar bu uygulamaya dahil edilmeyecek." Bu düzenleme, ilanların güvenilirliğini artırmayı ve sahte ilanların önüne geçmeyi amaçlıyor.

İlan Vermek İçin Yetki Belgesi Gerekecek

EİDS uygulaması ile sadece yetki belgeli emlak işletmeleri ilan verebilecek. Ayrıca, taşınmaz sahibi kendisi veya birinci ve ikinci derece yakınları adına ilan verebilecek. Ancak, diğer akrabaların veya tanıdıkların taşınmaz ilanı vermesi mümkün olmayacak. 15 Eylül 2024 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında doğrulama yapılmadan ilan verilebilecek, ancak 1 Ocak 2025 itibarıyla yetki doğrulaması olmadan ilan verilmesi mümkün olmayacak. Doğrulanan ilanlarda EİDS logolu bir onay işareti yer alacak.

Altın Emlak Global İstanbul’da Buluştu

EİDS öncesinde, Altın Emlak Global temsilcileri İstanbul’da toplandı. Özelmacıklı, “14-15 Eylül tarihlerinde Emlakjet sponsorluğunda İstanbul’da tüm temsilcilerimiz ile bir araya geldik. Toplantımızda Kürşat Tuncel’in verdiği ‘Yeni Nesil İşletme Yönetimi’ eğitimi ile satış ve pazarlama stratejilerimizi yenileme fırsatı bulduk. Ayrıca EİDS süreçlerinin iş süreçlerimize etkilerini değerlendirdik. Altın Emlak Global olarak hizmet ağımızı genişletmeye ve teknolojik altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Didem Soydan Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Evli Mi?

Didem Soydan Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Evli Mi?