Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Yolcu uçağını bilerek düşürmüştü, o pilotun son sözleri 8 yıl sonra ortaya çıktı

Yolcu uçağını bilerek düşürmüştü, o pilotun son sözleri 8 yıl sonra ortaya çıktı

İspanya'nın Barselona kentinden havalanan ve Almanya'nın Düsseldorf kentine gitmek üzere olan bir uçakta yaşanan facia, üzerinden geçen sekiz yıldan fazla bir sürenin ardından yeni detaylarla gündeme geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yolcu uçağını bilerek düşürmüştü, o pilotun son sözleri 8 yıl sonra ortaya çıktı

Faciada, pilotun tüyler ürperten son sözleri ve yardımcı pilotun felaketi önlemek için yaptığı çaresiz girişimler kara kutu kayıtlarında ortaya çıktı.

Kaynaklar, Barselona'dan havalanan uçağın yaklaşık iki saatlik bir uçuşla Düsseldorf'a varması planlandığını belirtiyor. Kayıtlarda, yardımcı pilot Lubitz'in kaptan pilot Patrick Sondenheimer'a, "her an görevi devralmaya hazır olduğunu" söylediği duyuluyor. Kısa bir süre sonra ise Lubitz, Sondenheimer'a "Artık gidebilirsin" diyor.

Sondenheimer, uçuşun başından yirmi sekiz dakika sonra kokpitten ayrılıyor ve Lubitz'e telsiz iletişiminden sorumlu olduğunu söylüyor. Ardından, kapının kapanma sesi duyuluyor ve uçak aniden alçalmaya başlıyor. İrtifa 38 bin feetten 100 feete aniden düşüyor. Hava trafik kontrolü pilotla iletişim kurmaya çalışıyor, ancak cevap alamıyor. Bu sırada Sondenheimer, çaresizce kapıya vuruyor ve "Aç şu lanet kapıyı" diye bağırarak içeri girmeye çalışıyor. Kaptan pilotun ses tonu giderek çaresizleşiyor.

Kayıtlarda belirtilene göre, Lubitz tüm bu süre boyunca sessiz kalıyor ve on dakika içinde uçak acı bir şekilde yere çakılıyor. Uçağın dağın yamacına çarpmadan hemen önce, yolcuların çığlıkları kayıtlarda duyulabiliyor.
Lubitz'in eski kız arkadaşı ise bir Alman gazetesine verdiği demeçte tüyler ürperten bir ayrıntıyı paylaşmıştır. Eski kız arkadaşına göre Lubitz, "Bir gün tüm sistemi değiştirecek bir şey yapacağım ve o zaman herkes benim adımı bilecek ve hatırlayacak" demişti. Bu sözlerin ne anlama geldiğini o zamanlar anlamadığını belirten eski kız arkadaşı, şimdi ise durumun mantıklı geldiğini ifade etmiştir. İHA

Facia sonucunda hayatını kaybedenler arasında öğrenciler, bebekler, opera sanatçıları, futbol muhabirleri ve bir Pentagon yetkilisi olduğu biliniyor. Faciada hayatını kaybedenler arasında bulunan Marina Bandres Lopez-Belio adlı kadın ise yedi aylık oğlu Julian ile birlikte ölmüştür. Geride gözü yaşlı bir koca kalmıştır. Ayrıca, 28 yaşındaki Paul Andrew Bramley ve 50 yaşındaki Martyn Matthews da bu trajik olayda hayatını kaybedenler arasında yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarihi eser operasyonunda jandarmadan suçüstü: 4 gözaltı

Tarihi eser operasyonunda jandarmadan suçüstü: 4 gözaltı