Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Yılmaz Güney'in Ailesi 49 Yıl Sonra Talep Etti! Mezar Açılacak Mı?

Yılmaz Güney'in Ailesi 49 Yıl Sonra Talep Etti! Mezar Açılacak Mı?

Yılmaz Güney’in ailesi, oyuncunun film çekimleri sırasında öldürdüğü hakim Sefa Mutlu’nun mezarının açılması için mahkemeye talepte bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yılmaz Güney'in Ailesi 49 Yıl Sonra Talep Etti! Mezar Açılacak Mı?

Yılmaz Güney’in ailesi, oyuncunun film çekimleri sırasında öldürdüğü hakim Sefa Mutlu’nun mezarının açılması için mahkemeye talepte bulundu. Ailenin avukatı Bişar Abdi Alınak, “Meşru savunma sınırları içinde kaldığı burada en fazla kastın aşılması sonucu insan öldürmek suçu oluşabilir. Bu kanun hükmü, bilerek isteyerek kasten öldürmediğini ortaya koyar” dedi.

Şarj İstasyonlarındaki Riskler
Film çekimi için gittiği Adana’da hakim Sefa Mutlu’yu öldürdüğü iddiasıyla 19 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Yılmaz Güney’in ailesi, hakim Sefa Mutlu’nun mezarının açılması talebinde bulundu.

Avukatın Talepleri ve İddiaları
Ailenin avukatı Bişar Abdi Alınak, mahkemeye olay anına dair detayların içerdiği 17 maddeden oluşan 14 sayfalık dilekçe sundu. Alınak, “Meşru savunma sınırları içinde kaldığı burada en fazla kastın aşılması sonucu insan öldürmek suçu oluşabilir. Bu kanun hükmü, bilerek isteyerek kasten öldürmediğini ortaya koyar” dedi.

Siyasi Müdahaleler ve İtibar Suikasti İddiaları
Dilekçede yer verilen noktalar arasında mahkeme sürecinin siyasi müdahaleler ile şekillendiği ve Yılmaz Güney’in itibar suikastine uğradığına dikkat çekildi. Dilekçede “Yılmaz Güney, olay öncesinden olay anına dek geçen süreçte, görevi başında olmayan ve yoğun alkol etkisi altında bulunan hâkim Sefa Mutlu ve Yumurtalık Cumhuriyet Savcı Yardımcısı Tuncer Aslan’ın yakınları tarafından dört kez fiziksel saldırıya maruz bırakıldı” ifadesi yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Herediter anjioödem nedir? Belirtileri neler?

Herediter anjioödem nedir? Belirtileri neler?