Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Yerel seçimlerde sona yaklaşılıyor: Aday listeleri bugün tamamlanıyor!

Yerel seçimlerde sona yaklaşılıyor: Aday listeleri bugün tamamlanıyor!

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Yarın geçici aday listeleri açıklanacak ve itiraz süreci başlayacak. İtirazlar 24 Şubat'ta sona erecek, kesin aday listeleri ise 3 Mart'ta ilan edilecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yerel seçimlerde sona yaklaşılıyor: Aday listeleri bugün tamamlanıyor!
KAYNAK: ANKA

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin seçim takvimi süreci sürüyor. Takvime göre, siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlamaları için tanınan süre bugün saat 17.00'de dolacak.

YSK'nın Belirlediği Takvime Göre Ne Yapılacak?

YSK'nın açıkladığı seçim takvimine göre, yarın geçici aday listeleri ilçe seçim kurulları tarafından duyurulacak. Büyükşehir belediye başkan adaylarının listeleri ise il seçim kurulları tarafından ilan edilecek ve itiraz süreci başlayacak.

İtirazlar Ne Zaman Sonlanacak?

Geçici olarak açıklanan aday listelerine karşı yapılan itirazlar, ilgili ilçe ve il seçim kurullarına iletilmeli. İtiraz süresi 24 Şubat Cumartesi günü saat 17.00'de sona erecek.

Kesin Aday Listeleri Ne Zaman Açıklanacak?

Kesin aday listeleri, bağımsız adaylar da dahil olmak üzere, 3 Mart Pazar günü ilçe ve il seçim kurullarınca duyurulacak. Aynı gün, il seçim kurulları tarafından birleşik oy pusulalarının basımı gerçekleştirilecek ve tamamlandıkça ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımı ve teslimi plan dahilinde yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig 2024-2025 sezonunun başlangıç tarihi belli oldu

Süper Lig 2024-2025 sezonunun başlangıç tarihi belli oldu