Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Naci Görür'den Erzincan depremi açıklaması: Fay hattını işaret etti

Naci Görür'den Erzincan depremi açıklaması: Fay hattını işaret etti

Refahiye'de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, depremin Kuzeydoğu Anadolu Fayı üzerinde oluştuğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Naci Görür'den Erzincan depremi açıklaması: Fay hattını işaret etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün Erzincan'ın Refahiye ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir depremin gerçekleştiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise bu depremin merkez üssünün Gümüşhane olduğunu bildirdi. Deprem, bölgedeki sismik aktiviteyi yeniden gündeme getirdi.

Naci Görür'ün Açıklamaları

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Erzincan'daki deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Görür, “9 saat önce Şiran-Yedibölük/Gümüşhane bölgesinde 4,1 büyüklüğünde sığ bir deprem meydana geldi. Bu depremin muhtemelen Kuzeydoğu Anadolu Fayı üzerinde oluştuğunu düşünüyorum. Ancak bu fay hattı KAF değil,” şeklinde belirtti.

Deprem Riskine Dair Uyarılar

Prof. Dr. Görür, Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalan bölgenin, ilerleyen dönemlerde büyük bir depreme ev sahipliği yapabileceğini vurguladı. Görür, “Bu bölge, deprem üretebilir ve gelecekte 7'nin üzerinde bir büyüklüğe sahip olabilir. Bu tür bir deprem oldukça yıkıcı olacaktır,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tunceli ve Çevresindeki Riskler

Görür, ayrıca Tunceli bölgesinde bir deprem beklentisi olduğunu belirtti. Erzincan’ın doğusundaki Karlıova’nın, Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucu olduğuna işaret eden Görür, bu bölgenin "Yedisu Fayı" olarak adlandırıldığını ifade etti. Görür, “Bu fay hattı üzerindeki riskler göz ardı edilemez. Depremler, genellikle bu tür fay hatlarında meydana gelir ve binaların yoğun olduğu yerlerde büyük can ve mal kaybına yol açabilir,” dedi.

Potansiyel Deprem Noktaları

Prof. Dr. Görür, olası bir deprem riskinin Bingöl-Karlıova-Erzincan hattında oldukça yüksek olduğunu belirtti. Bu bölgedeki enerji birikiminin fazla olduğunu ve bu durumun büyük bir depremin habercisi olabileceğini ifade etti. Görür, “Bingöl-Göynük arasında da büyük bir deprem ihtimali bulunuyor. Bu tür bir deprem 7 büyüklüğünde olabilir,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otlu peynir ve tuzlu balığa dikkat! Hipertansiyon riskini artırıyor

Otlu peynir ve tuzlu balığa dikkat! Hipertansiyon riskini artırıyor