Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Atatürkçü Düşünce Derneği “Artık yeter” dedi

Atatürkçü Düşünce Derneği “Artık yeter” dedi

Atatürk Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, ülkenin sorunlarını vurgulayarak eğitim sistemine yönelik eleştirilerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Atatürkçü Düşünce Derneği “Artık yeter” dedi
KAYNAK: Haber Merkezi

Atatürk Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, son günlerde ülke gündemini derinden etkileyen olaylar sonrasında sosyal medya hesabından sert bir tepki gösterdi. Bozkurt, açıklamasında ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunları vurgulayarak, özellikle eğitim sistemi ve toplumu yöneten zihniyete yönelik eleştirilerde bulundu.

cahil bırak biat etsin, yoksul bırak itaat etsin

Bozkurt, ‘’Atatürk’ün akıl ve bilim yolundan sapmanın, laik ve bilimsel eğitim sistemini (gerçek dinle alakası olmayan hurafeler ve dogmalarla) dinselleştirmenin, toplumu “cahil bırak biat etsin, yoksul bırak itaat etsin” zihniyetiyle yönetme aymazlığının her alandaki acı sonuçlarından birini yaşadık yine ve konuşuyoruz günlerdir…

Büyük Taaruz’da şehit düşen 8 yaşındaki Hüsnü’nün, 11 yaşındaki Abdullah’ın, Ilgaz dağlarında donarak şehit düşen Şerife Bacı’nın ve daha nicelerinin şerefli kanları ile vatan ettikleri bu topraklarda 102 yıl sonra 8 yaşındaki Diyarbakırlı Narin’i de yaşatamıyoruz, 2 yaşındaki Tekirdağlı Sıla’yı da, 35 yaşındaki Konyalı Çiğdem’i de…

Eğitemediğimiz gibi, sağlıklı besleyemediğimiz gibi, koruyamıyoruz da çocuklarımızı, bebeklerimizi, kadınlarımızı…

Yıllar içinde ve gözümüzün önünde doğudan batıya, kuzeyden güneye ülkemizi saran kahredici örümcek ağında helak oluyoruz milletçe.

Aynı kaderi paylaşan Narinler, Sılalar, Çiğdemler ilk kurbanlar değiller ve bu gidişle son olmayacakları da ortada.

Kendimize gelmeliyiz!

Tek çaremiz var; yeniden “Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir.” şiarı ile yürümek.

Artık yeter!'' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demokrat Parti Kumluca Kongresi’ni yaptı

Demokrat Parti Kumluca Kongresi’ni yaptı